Layering: Alleen het beste voor je huid

Layering: Alleen het beste voor je huid

Het layeringsysteem is bedacht in Azië, in het bijzonder in Japan. Het doel van layering was om de huid dagelijks te voeden met wat het meest nodig is. Dit nieuw gevonden skincare-ritueel is over de hele wereld spraakmakend. Maar wat is layering precies?

Layering is het gebruik van verschillende huidverzorgingsproducten die hun eigen functie vervullen. De afzonderlijke producten worden vervolgens achtereenvolgens toegepast met behulp van een specifieke volgorde. Gebruikte producten worden aan elkaar gekoppeld en zo gecombineerd dat ze elkaar optimaal aanvullen. Layering is dus meer dan alleen de som van de gebruikte componenten.

Wat zijn de voordelen van layering?

  • Kleine hoeveelheden: één vereist slechts een minuscule hoeveelheid product.
  • Indrukwekkende resultaten: zodra de juiste huidverzorgingsproducten zijn gevonden die perfect aan de vereisten van je huid voldoen, is het effect dat deze actieve ingrediënten op de huid hebben behoorlijk indrukwekkend.
  • Uitgebreide huidverzorging: een universele vochtinbrengende crème kan nooit zo waardevol en gunstig zijn als elk afzonderlijk product dat voor een specifiek doel is gemaakt. Omdat je voor layering verschillende cosmetica met een specifiek doel nodig hebt, zorgt het voor een uitgebreid huidverzorgingsritueel.

Hoe werkt layering?

Het basisprincipe is vrij gemakkelijk te begrijpen: breng het ene product na het andere aan, werk het product in de huid en laat het in de huid doordringen. Alleen als een product volledig door de huid wordt opgenomen, moet de volgende worden aangebracht.

Het is cruciaal om te zorgen dat de actieve ingrediënten in de huidverzorgingsproducten met elkaar overeenkomen. Een vetoplosbare crème past niet goed bij een hydrofiele lotion. Deze combinatie van formules kan leiden tot een kruimelig en streperig effect. Het is dus essentieel dat de gebruikte producten in overeenstemming zijn met elkaar. Dit wil niet zeggen dat ze moeten komen van hetzelfde merk, of dezelfde huidverzorgingslijn.

Als je echter nog niet zo vertrouwd bent met het concept van layering, is het aan te raden om bij één merk te blijven voordat je gaat verkennen wat er nog meer is.

In welke volgorde worden de producten toegepast?

Layering bestaat uit 4 fasen:

  1. Reiniging - reinig eerst de huid met een mild reinigingsmiddel dat past bij jouw huidtypes.
  2. Toning - Volg met een toner om eventuele zeepresten te verwijderen die door de reiniger zijn achtergelaten. Voor deze stap kun je kiezen voor een bloemig water (hydrosol) of een alcoholvrije toner. Nu wordt de huid klaargemaakt voor volgende cosmetische producten.
  3. Regeneratie - Hier komen de actieve ingrediënten om de hoek kijken. Gezichtsserums en ooggels voorzien de huid van alle benodigde actieve ingrediënten.
  4. Afstemming - Rond het layeringsysteem af met een dagbevochtiger, nachtcrème of gezichtsolie.

Verder wordt aanbevolen om een ​​scrub- of gezichtsmasker te gebruiken.

BELANGRIJK: het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat elk product volledig door de huid wordt opgenomen voordat het volgende product wordt aangebracht. Smetteloze layering vereist de juiste producten. We raden de volgende merken aan:

Whamisa: met dit natuurlijke Koreaanse cosmeticamerk kun je je eigen layeringsysteem samenstellen dat voldoet aan de behoeften van jouw huidtype.

Pure Skin Food: met dit veganistische merk kun je ook jouw eigen gelaagdheidssysteem opzetten. Het biedt echter ook kant-en-klare skincare-sets voor verschillende huidtypes.