25 manieren om de huid te kalmeren

25 manieren om de huid te kalmeren

Is uw huid onvoorspelbaar? Vandaag is alles in orde en overnacht niet? Neem dan een kijkje naar onze 25 tips voor een gezondere huid.

 1. Verander uw reiniging.
  Blijf uit de buurt van agressieve reinigers, uitdrogende alcoholen en zeker gezichtsdoekjes. Kies in de plaats een verzachtende, voedende reiniger en zie hoe je huid evenwichtiger, helderder en stralender wordt.
 2. Terug naar de basis
  Als je een onzuivere huid hebt, is het verleidelijk om zoveel mogelijk aan het probleem te doen, dat wil zeggen, alle mogelijke middelen aan te grijpen en te proberen. Dit is vaak contraproductief. Ga terug naar een eenvoudige reiniger en remedie om de huid gehydrateerd te houden totdat je huid kalmeert.
 3. Welterusten
  Makkelijker gezegd dan gedaan, maar een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde huid. Onze huidcellen herstellen en regenereren twee keer zo snel terwijl we slapen. Bovendien wordt het stressniveau onder controle gehouden.
 4. Probeer een essentieel vetzuursupplement
  Essentiële vetzuren hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bij het in balans houden van hormonen helpen. Een aanrader voor iedereen die last heeft van huidonzuiverheden, hormonale acne, eczeem etcetera.
 5. Een dagboek bijhouden.
  Schrijf op welke producten u gebruikt, wat u eet, hoeveel lichaamsbeweging u doet en welke huidveranderingen u opmerkt. Hierdoor kun je patronen ontdekken - misschien is uitslag gerelateerd aan een bepaald voedingsmiddel?
 6. Wees niet bang voor peelings
  Een zachte, regelmatig aangebrachte peeling ondersteunt de vernieuwing van de huidcellen door dode huidcellen te verwijderen en de gezonde, frisse huid eronder bloot te leggen.
 7. Geeft het tijd Uw huid heeft tijd nodig om aan een nieuw product te wennen. Zolang het geen irritatie veroorzaakt, moet u uw huid twee tot vier weken de tijd geven om aan een nieuw product te wennen. Als het gewenste effect nog steeds niet optreedt, kunt u iets nieuws proberen.
 8. Geen synthetische stoffen
  Veel voorkomende synthetische ingrediënten zoals B. fenoxyethanol, kan een gevoelige huid en huidaandoeningen zoals eczeem en contactdermatitis veroorzaken.
 9. ... maar pas ook op voor irriterende natuurlijke ingrediënten
  In hoge concentraties kunnen zelfs volledig natuurlijke ingrediënten zeer irriterend zijn voor de huid. Te veel etherische oliën zijn bijvoorbeeld erg irriterend voor de huid.
 10. Verander je beddengoed regelmatig
  Vooral je kussens moeten vaak worden verwisseld of omgedraaid. Dit helpt huiduitslag te minimaliseren omdat de huid 's nachts minder wordt blootgesteld aan bacteriën.
 11. Ademen
  Efficiënt stressmanagement is een krachtig hulpmiddel om de gevoelige huid onder controle te houden. Probeer ontspanningstechnieken, bewuste ademhaling, yoga of meditatie - of maak gewoon regelmatig wandelingen in de natuur. Dit helpt.
 12. Regelmatige gezichtsmassages
  Gezichtsmassages helpen bij de lymfedrainage en helpen de huid stralend en stevig te houden - zonder dat er aanvullende producten nodig zijn. Het is alleen belangrijk dat de massage zacht is en niet te stimulerend.
 13. Maak telefoons en make-upborstels schoon
  Heeft u vaak zonder duidelijke reden huiduitslag op uw wangen? De fout kan zijn bacteriën of vuil dat zich ophoopt op het smartphonescherm of make-upborstels.
 14. Sla hydratatie niet over
  Zelfs een vette huid kan vatbaar zijn voor uitdroging. Neem een lichte vochtinbrengende crème die snel wordt opgenomen en gebruik deze regelmatig. Na verloop van tijd wordt de huid meer in balans.
 15. Vermijd geraffineerde suikers en zuivelproducten
  Uit sommige onderzoeken blijkt er een verband tussen de consumptie van geraffineerde suiker en zuivelproducten en het optreden van inflammatoire huidaandoeningen, waaronder acne te bestaan. Probeer deze producten te vermijden en schrijf alles op in je dagboek.
 16. Vind uw pH-balans
  Het in stand houden van de gevoelige beschermende zuurmantel van de huid is belangrijk voor een algehele gezonde huid. Probeer dus producten te vermijden die deze beschermende laag verstoren.
 17. Drink genoeg
  Het lichaam en dus ook de huid kunnen n alleen goed functioneren als u voldoende drinkt. Drink minimaal 1,5 liter per dag.
 18. Zorg voor jezelf
  Probeer elke dag iets te doen waar je blij van wordt. Het maakt niet uit wat het is. Dit kan een ontspannend bad zijn, een wandeling in de natuur of kijk naar een film. Het belangrijkste is dat u ervan geniet.
 19. Zet de thermometer lager
  Hete lucht bevat minder vocht waardoor de huid sneller uitdroogt. Hiermee wordt niet bedoeld dat je in een koude kamer gaat zitten maar zorg er gewoon voor dat het niet te warm is.
 20. Weersta de neiging om te krabben
  Als de huid onzuiver is of jeukt, is de drang om te krabben vaak erg sterk. Helaas is dit in dit geval de slechtst mogelijke oplossing. De huid is al geïrriteerd en zal hierdoor verder beschadigd raken. Dit opent de deur naar infectie en ontsteking.
 21. Gebruik ontstekingsremmende middelen
  Vind natuurlijke ontstekingsremmers om de balans van de huid te herstellen. Veel van deze natuurlijke ontstekingsremmers kalmeren ook de huid - zo sla je twee vliegen in één klap.
 22. Wees niet ontmoedigd
  De weg terug naar een evenwichtige, gezonde huid is een moeilijke reis met vele omwegen. Maar laat u niet ontmoedigen door tegenslagen. Elke tegenslag biedt de mogelijkheid om ervan te leren. U bent dus beter voorbereid op de verdere weg. Maar vergeet niet dat het niet om perfectie gaat - perfectie bestaat niet.
 23. Verander je douchegel
  Een plotselinge, droge, jeukende huid kan het gevolg zijn van het gebruik van de verkeerde douchegel. Probeer verschillende middelen, er is er een die bij je past, het is gewoon een kwestie van deze te vinden.
 24. Voed je huid
  U hoeft niet bang te zijn voor oliën. De juiste gezichtsolie voorziet je huid van veel verzorgende ingrediënten, zoals de belangrijke omega-3- en -6-vetzuren. Hiermee zorg je voor de huid en help je deze te regenereren. .
 25. Vraag om hulp
  Er is altijd een deskundige die u kan helpen bij uw huidproblemen. Het is belangrijk dat u de eerste stap zet en vragen stelt. Dit is de enige manier waarop anderen u kunnen helpen.