Glycerine

Glycerine, Vegetable Glycerin

Glycerine is een component van het eigen vochtinbrengende systeem van de huid en wordt goed verdragen door de huid. Het is een bijproduct van de oleochemie, b.v. door plantaardig en dierlijk vet te scheiden in glycerol en aminozuren, die kunnen worden geëxtraheerd, wat een bijproduct is van biodiesel.
In cosmetica heeft glycerine sterke vochtbindende eigenschappen, terwijl het de barrièrefunctie van de huid beschermt en regenereert. Als zodanig is de elasticiteit van de huid verhoogd. Naast oppervlakteactieve stoffen (bijvoorbeeld opgenomen in sommige reinigingsproducten) kalmeert en vermindert glycerine huidirritaties en huidbeschadiging. Glycerine is geschikt voor zowel droge als droge haartjes omdat het vochtinbrengende en irritatie-verzachtende ingrediënten bevat.