6 mythes over het wassen van je haar

6 mythes over het wassen van je haar

Breekt nat haar echt als je het kamt? Welke watertemperatuur is te warm om je haar te wassen? Hoe vaak wordt het haar te vaak gewassen? Hoe vaak moet je je huidverzorgingsproducten vervangen? We hebben een aantal mythen onder de loep genomen!

1. Regelmatig wassen met shampoo is het beste - less is more

Weg met de dagelijkse shampoosessies! Vaker wassen betekent meer schade aan je haar. Geef je lokken wat ademruimte en was ze slechts één keer per wasbeurt. En onthoud, een beetje shampoo ter grootte van een muntstuk is genoeg!

2. Verander regelmatig van verzorgingsproducten - stabiliteit is de sleutel

Eenmaal je ideale haarproduct gevonden? Hou eraan vast! Terwijl je haar zich aanpast aan je verzorgingsroutine, kun je variëren met een combinatie van twee producten die perfect aansluiten bij je haarbehoeften. Heb je bijvoorbeeld krullend haar, gebruik dan een rijke shampoo en combineer deze met een conditioner voor beschadigd haar. Op deze manier worden de behoeften van het haar perfect op elkaar afgestemd.

3. Meer glans met koud water

Koud water sluit de schubben, maar ook je hoofdhuid af. Kies voor lauw water voor een optimale verzorging. Als je dat extra vleugje glans wilt, spoel dan alleen het onderste deel van je haar af met koud water.

4. Stroefheid = niet altijd goed

Een mythe. Als het haar na het wassen van je haar stroef voelt, dan is de lipidenlaag van het haar weggewassen, en is de haarstructuur open en onbeschermd. Behandel je haar af en toe met een dieptereiniging voor een frisse start. Voor de volgende wasbeurt, gebruik een conditioner-rijke shampoo en breng conditioner aan op de punten.

5. Hoe minder vaak het haar wordt gewassen, hoe minder snel het vettig wordt

Minder vaak wassen betekent minder snel vet haar. Geef je haren wat rust en verminder de frequentie van wassen. Met de juiste producten wordt je haar minder snel vettig zonder schade

6. Kam nooit nat haar...

...is een mythe Het is meer een kwestie van "hoe". Voorzichtig kammen van nat haar is prima! Vermijd ruw drogen met een handdoek en agressief kammen. Geduld en zachtheid zijn de sleutel tot het behoud van je haarstructuur.