Een mooie huid op je veertigste!

Een mooie huid op je veertigste!

De 40-jarigen van vandaag zijn vol leven en energie, en dit zou ook weerspiegeld moeten worden in hun huid. Rond deze leeftijd ontstaan ​​rimpels en fijne lijntjes, de elasticiteit van de huid neemt langzaam af en de droogheid komt vaker voor. Dit vraagt ​​om een ​​verbeterde huidverzorgingsroutine.

Wat veroorzaakt huidveroudering?

Fijne lijnen zijn rimpels die ontstaan ​​door een afname van de collageen- en talgproductie, waardoor de huid droger wordt. Collageenproductie kan worden gesimuleerd door cosmetica te gebruiken die vitamine A en C bevatten. Polypeptiden zijn ook in dit geval gunstig. Het is essentieel om de vochtwaarden van de huid te behouden door ureum, glycerine, hyaluronzuur en lactaten in uw huidverzorgingsregime op te nemen. Plantaardige oliën zijn ook nuttig als het gaat om het voeden van de huid met vocht, omdat hun structuur vergelijkbaar is met het lipide dat in de huid wordt aangetroffen.

Huidbeschadiging wordt vaak veroorzaakt door vrije radicalen die optreden als gevolg van omgevingsinvloeden, uitgebreide blootstelling aan de zon, nicotine of ontstekingsprocessen. Vitaminen (C en E in het bijzonder), Polyfenolen en Co-enzym 10 hebben het vermogen om huidschade tegen te gaan.

Welke antiverouderingsproducten je moet gebruiken, hangt in grote mate af van hoe je huid ouder wordt, want als je meerdere rimpels hebt, gebruik je producten die speciaal op dit gebied zijn gericht, enzovoort.

Een aantal tips

Gezicht

  • Gebruik reinigingsmiddel en scrubs om de huid van alle dode huidcellen te bevrijden. Dit stimuleert huidvernieuwing, voorkomt onzuiverheden en verjongt de huid. Moisturizers die worden gebruikt, moeten hyaluronzuur bevatten, dat de eigenschap heeft water te binden, rimpels te minimaliseren en de huid glad te maken. Voeg ook een gezichtsmasker toe aan uw huidverzorgingsregime om vocht te geven en de huid steviger te maken. Dagcrèmes moeten worden geselecteerd op basis van individuele huidtypes. In combinatie met UV-bescherming helpen ze voorkomen dat de huid meer beschadigd raakt. Nachtcrèmes helpen bij het regenereren en herstructureren van de huid en moeten ook worden geselecteerd op basis van uw huidtype.

Handen

  • Afgezien van het gezicht, verouderen de handen het snelst, met als reden dat de huid op de handen erg dun is met praktisch geen vetweefsel. Een rijke handcrème wordt aanbevolen om de huid van voldoende vocht te voorzien of een dagcrème aan te brengen met UV-bescherming op de huid van de handen om deze te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. 'S Nachts je handen verwennen met een regenererende nachtcrème doet ook wonderen voor een verzorgde finish als eerste in de ochtend.

Hoofdhuid

  • Hoe meer we ouder worden, hoe minder onze hoofdhuid de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Als we het probleem negeren, wordt ons haar saai en levenloos en neemt het haarverlies toe. De strengen worden ook dun en broos. Gebruik haarverzorgingsproducten die keratine bevatten om uw hoofdhuid te voeden voor een weelderige haardos.

Mooie huid op 40 is haalbaar als je deze eenvoudige trucjes volgt en regelmatig de juiste cosmetica gebruikt die is afgestemd op de eisen van je huid.