Zweten: lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit

Zweten: lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit

Hoe onaangename geur te bestrijden?

Prepuberteit

De puberteit is een natuurlijke fase in het leven die we allemaal ervaren. Het tijdstip waarop het zich over het algemeen voordoet, is echter veranderd ten opzichte van 150 jaar geleden. Meisjes hadden toen gemiddeld hun eerste menstruatie op 16,6-jarige leeftijd. Volgens studies ligt de gemiddelde leeftijd vandaag op 12,3 jaar. Sommige meisjes krijgen hun eerste menstruatie al op de leeftijd van 10. Voor de meeste tieners eindigt de puberteit op de leeftijd van 15. Vroeger was de puberteit nog niet eens begonnen op deze leeftijd. In sommige gevallen beginnen de hormonale veranderingen in het lichaam al op 8-jarige leeftijd. Dit wordt prepuberteit genoemd.

Belangrijke factoren voor het verschuiven van de leeftijd waarop de puberteit begint, zijn voeding, hygiëne en een betere gezondheid in het algemeen. Milieutoxines kunnen ook het hormoonsysteem van het lichaam beïnvloeden. Het is bijvoorbeeld bekend dat chemicaliën zoals bisfenol-A een effect hebben op het geslachtshormoon oestrogeen, dat de puberteit kan veroorzaken.

Puberteit en zweten

Zweten is een normale lichaamsfunctie. Ons lichaam wordt afgekoeld via de zogenaamde eccriene zweetklieren die zweet produceren. Dit beschermt ons tegen oververhitting.

De hormonale veranderingen tijdens de puberteit hebben ook invloed op de zweetklieren. Zelfs de geringste onaangename situatie, stress of nervositeit zal een behaard lichaam doen zweten. Dit komt omdat de zweetklieren tijdens de puberteit vaker worden geactiveerd en het lichaam meer adrenaline aanmaakt.

Maar we hebben ook een ander type zweetklier genaamd apocrien. Ze worden pas actief bij het begin van de puberteit. Deze klieren produceren aanvankelijk een geurloze afscheiding. De afbraak van de huideigen micro-organismen geeft dan aanleiding tot lichaamsgeur.

Hoe onaangename geur te bestrijden?

Een goede persoonlijke hygiëne is een van de meest efficiënte manieren om onaangename geuren op afstand te houden. Dit omvat dagelijkse reiniging en regelmatig wisselende kleding die in direct contact staat met de huid.

Aanvullende voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen om te voorkomen dat vervelende situaties werkelijkheid worden. Het gebruik van veilige deodorants helpt in de eerste plaats om de ontwikkeling van onaangename geuren te voorkomen.

Deodorants van youfreen voor jongens en meisjes

De vegan en aluminiumvrije youfreen deodorants voor meisjes en jongens hebben een milde formule verrijkt met biologische aloë vera die de huid verzorgt. Het plantaardige werkstoffencomplex zorgt ervoor dat er geen onaangename geurtjes ontstaan. In plaats daarvan krijgt de huid een frisse geur, zelfs tijdens sporten en dagelijkse stress - zonder de doordringende, kunstmatige geur die veel conventionele formules hebben. Natuurlijke veiligheid zonder mitsen en maren.

Het geheim van deze hoogwaardige deodorants: natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gecombineerd met een innovatieve natuurlijke formule.

De effectieve actieve ingrediënten

  • reguleren de microflora en beschermen tegelijkertijd de huidbarrière
  • op natuurlijke wijze de vorming van geurveroorzakende bacteriën voorkomen
  • neutraliseren van geuren die zich al hebben ontwikkeld

Meer dan 80% van de totale ingrediënten zijn afkomstig uit gecontroleerde biologische landbouw. Het hoofdbestanddeel van de deodorants is biologische aloë vera, dat wordt gewaardeerd om zijn rustgevende effect. Ook geïrriteerde en gevoelige huidtypes worden optimaal verzorgd. De huid blijft zacht en kan blijven ademen.

De geursamenstelling is gebaseerd op fruitige aroma's. Deze zijn afgeleid van puur plantaardige ingrediënten zonder toevoeging van kunstmatige geurstoffen. youfree werkte tijdens het selectieproces samen met jonge meisjes en jongens. Wie kan de geuren immers beter beoordelen dan de doelgroep?

Geprobeerd en getest

De deodorants zijn onder dermatologisch toezicht getest op huidtolerantie bij gevoelige, normale huidtypes en zelfs huid die vatbaar is voor atopische dermatitis. Het resultaat: geen van de gebruikers vertoonde een significante reactie op de producten. Ze worden dus geclassificeerd als goed verdragen door de huid.

Blader hier door het assortiment natuurlijke cosmetica van youfree.