Zomer en zon, zonder problemen!

Zomer en zon, zonder problemen!

Met de stijgende temperaturen wordt de zon weer sterker. Biologische zonverzorgingsproducten bieden optimale UVA/UVB-bescherming voor elk huidtype en elke leeftijd. Ook zijn ze goed voor mens en het milieu.

Wat onderscheidt gecertificeerde biologische cosmetica zonbeschermingsproducten van conventionele producten?

Gecertificeerde biologische cosmetica gebruiken uitsluitend zuiver minerale en plantaardige filters, terwijl conventionele producten chemische filters gebruiken of zelfs een mix van chemische en minerale filters.

Hoe werken zonnebrandfilters?

Chemische synthetische UV-filters dringen de huid binnen waar zij UV-stralen omzetten in infrarode straling - d.w.z. warmte. Deze crèmes hebben ongeveer een half uur nodig om effectief te worden. Biologische cosmetica maken gebruik van minerale UV-filters met natuurlijke minerale pigmenten (bv. titaniumdioxide). Dit weerkaatst en verspreidt het zonlicht, en heeft onmiddellijk na het aanbrengen effect.

Waarom zou ik de voorkeur geven aan minerale UV-filters?

Chemische lichtbeschermingsfilters hebben een hoog probleempotentieel en belasten ons tweemaal: via de huid en via de voedselketen. Wetenschappelijke studies bewijzen het gevaar voor het menselijk lichaam door een hoog allergiepotentieel en hun hormoonachtige werking in het lichaam (endocriene verstoorders of xenohormonen).

Een ander gevaar van chemische lichtbeschermingsfilters (oxybenzone, octocrylene) is de verwoesting van koraalriffen. Wetenschappers zijn erin geslaagd de negatieve invloed van deze componenten op het leven in zee, met name koralen, aan te tonen.
Chemische UV-filters veroorzaken, in combinatie met de huidige toestand van oceaanverzuring en klimaatverandering, aanzienlijke schade aan koralen. Deze worden permanent beschadigd ("coral bleaching") en hele koraalriffen worden verwoest als gevolg daarvan.

Veilig met mineraal lichtbeschermingsfilter!

Kan ik gemakkelijk biologische cosmetische zonneproducten aanbrengen?

Biologische cosmetische zonneproducten zijn gemakkelijk smeerbaar en transparant - plakkerige consistentie en "witmakers" behoren tot het verleden. De producten bieden onmiddellijke bescherming tegen de zon en zijn waterbestendig.

Welke producten kan ik veilig gebruiken?

Al meer dan 10 jaar zet het merk Biosolis zich in om een compleet assortiment zonnefilters aan te bieden die bescherming van de gezondheid combineren met respect voor het milieu. Natuurlijk en gecertificeerd biologisch.

Biosolis staat garant voor formuleringen die zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke actieve ingrediënten. De producten zijn vrij van:

- allergenen
- chemische filters
- parabenen
- fenoxyethanol
- ftalaten

De producten bevatten minerale filters die niet in de huid dringen en een optimale bescherming garanderen bij het aanbrengen. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Biosolis werkt dagelijks om de meest doeltreffende, zuivere en milieuvriendelijke formules aan te bieden. De nieuwe verbeterde formules werden ontwikkeld op basis van plantaardige oliën en botanische extracten die de huid zacht voeden, hydrateren en tegelijkertijd beschermen.

Diep verankerd in de waarden van Biosolis is de vervaardiging van producten die het hele gezin beschermen tegen de schadelijke effecten van UVA/UVB-stralen, het leven in zee respecteren, gezonde formules garanderen, voldoen aan de Europese regelgeving, korte transportwegen volgen en het milieu respecteren. Het merk werkt ook samen met het certificeringsorganisme Ecocert Greenlife dat de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en productformules valideert.

Ontdek NU het merk Biosolis!

Van zonnesprays tot zonnemelk, gezichtscrèmes, aftersunmelk, zelfbruiners en zonnemelk voor kinderen, er is voor elk wat wils in het assortiment van Biosolis.