Vaste shampoo of haarzeep? Wat is het verschil?

Vaste shampoo of haarzeep? Wat is het verschil?

Eindelijk kunnen we afscheid nemen van plastic flessen voor shampoos en producten gebruiken die minimale verpakking vereisen - en nog steeds goed werk verrichten. Maar het is niet altijd zo gemakkelijk om je weg te vinden tussen de verschillende namen.

In de regel maken fabrikanten van natuurlijke cosmetica geen onderscheid en gebruiken ze in het algemeen de term "vaste shampoo", daarom kan het moeilijk zijn om uw weg te vinden in de grote selectie producten. Er moet echter een onderscheid worden gemaakt tussen vaste shampoo en haarzeep.

Vaste shampoos

Vaste shampoos zijn een milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare shampoos. De samenstelling is vergelijkbaar met die van een vloeibare shampoo, alleen is het water. Ze bestaan uit verschillende oppervlakteactieve stoffen, oliën, parfums en kleurstoffen. Vaste shampoos schuimen net zo goed als hun vloeibare familieleden, maar ze zijn veel praktischer. Een stuk vaste shampoo komt overeen met twee tot drie flessen vloeibare shampoo. De pH-waarde van vaste shampoo is over het algemeen hetzelfde als de natuurlijke pH-waarde van de huid en een vaste shampoo kan niet lekken in je tas of koffer.

Haarzepen

Haarzepen zijn zeep voor het reinigen van haar (wie had dat gedacht). Ze worden gemaakt door vetten en oliën met loog te verzepen. De producten hebben een basale pH-waarde, daarom wordt aanbevolen om na het wassen een zogenaamde "zure spoeling" uit te voeren. Het is een spoeling met een water-zure oplossing, d.w.z. water gemengd met azijn of citroen.

Zuurspoelen heeft veel voordelen: het sluit de haarschubben, geeft ze een prachtige glans en voorkomt kalkaanslag op het haar. De productie is heel eenvoudig: verdun gewoon een eetlepel azijn of een theelepel citroenzuur in een liter water. Voor degenen die altijd haast hebben of gewoon de conditioner niet zelf willen bereiden, hebben we een kant-en-klaar alternatief in de catalogus: de zure haarconditioner met rose geranium van Maternatura .

Er zijn talloze varianten voor beide producten. In de tussentijd zien steeds meer bedrijven het voordeel van vaste haarreinigingsproducten en bieden ze zeep en stevige shampoo aan voor alle haartypes en voor alle smaken. Hoewel haarzepen eenvoudige formules hebben, zijn vaste shampoos gemakkelijker te gebruiken omdat ze de extra zure spoelstap niet nodig hebben. Ze zijn daarom perfect voor het veranderen van vloeibare naar vaste haarreinigingsproducten.

Nu je weet met welke producten wij werken, kun je het product kiezen dat het beste bij je past. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van deze producten:

Solide producten zijn praktisch, compact, licht, zuinig en ruimtebesparend. Wrijf het gewoon tussen je handen om schuim te creëren dat vervolgens op het haar kan worden aangebracht door de hoofdhuid rechtstreeks met de zeep of de handen te masseren. Er is slechts een kleine hoeveelheid nodig.

Het is belangrijk om de producten goed op te slaan en te beschermen tegen ophoping van water, zodat ze na gebruik op een zeepschaal goed kunnen drogen.

Deze solide producten zijn uiterst praktisch tijdens het reizen omdat ze gemakkelijk in handbagage kunnen worden vervoerd. Plaats ze gewoon gedroogd in een zeepbakje of een andere container.

Kom en ontdek onze stevige shampoos en ons assortiment haarzepen .