5 tips voor een stralende winterhuid

5 tips voor een stralende winterhuid

De winterkou kan bijzonder hard zijn voor de gevoelige huid. Hier zijn onze beste tips om een gezonde, stralende huid te behouden - zelfs in de koudste maanden.

GLAD EN STRALEND

Een combinatie van grijze buitenlucht en een droge huid kan leiden tot een ernstig doffe huid - het laatste wat je wilt in de winter! Een regelmatige peeling verwijdert dode huidcellen, onzuiverheden en vuil en brengt de lichte, gezonde huid eronder naar voren. Pas op dat je de huid niet beschadigt of overmatig irriteert door een sterk schurende scrub te gebruiken.

CREËER EEN BARRIÈRE

Je kunt een beschermende barrière voor de huid creëren door je dagcrème te combineren met een huidverzorgende gezichtsolie . Dit voorziet de huid niet alleen van extra voedingsstoffen, maar creëert ook een echte barrière die de huid beschermt tegen de onherbergzame omstandigheden.

Je kunt de verzorgende olie vóór de vochtinbrengende crème aanbrengen om je huid intensief te verzorgen, of over de dagcrème aanbrengen om een beschermende barrière voor de huid te creëren - dit is vooral effectief bij barre weersomstandigheden om het vochtbehoud van de huid te verhogen. Zelfs de droogste lucht kan zo het vocht dat zo belangrijk is voor de huid niet verwijderen. Dit is overigens ook een goede tip voor skiërs!

EET ORANJE GROENTEN

Oranje groenten zijn rijk aan carotenoïden, de stof die ze hun levendige tint geeft. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wetenschappers hebben ontdekt dat mensen die een dieet met veel carotenoïden eten een subtiele gouden glans op hun huid hebben dankzij de "carotenoïde kleur".

Dus als je ervoor zorgt dat je in de winter regelmatig wortelen, pompoen en zoete aardappelen eet, blijft dat gezonde vleugje bruine kleur zelfs in de diepe winter behouden!

Een verhoogde inname van vitamine C-rijke groenten en fruit bevordert ook de aanmaak van collageen, laat je teint er voller uitzien en beschermt je tegen de winterse kou, die in deze tijd van het jaar alomtegenwoordig is.

LUCHTVOCHTIGHEID

Bijna alle huidtypes zijn droger in de winter, omdat de huid sneller vocht verliest door de lagere luchtvochtigheid.

Sterke, koude wind en oververhitte kamers maken dit erger. Het resultaat is een droge, schilferige huid en dof haar.

Het is daarom een goed idee om, naast de juiste huidverzorging, de lucht in de slaapkamer te bevochtigen met een luchtbevochtiger (of door een hittebestendige waterkop naast je radiator te plaatsen). De verhoogde luchtvochtigheid in de slaapkamer voorkomt dat je huid 's nachts uitdroogt.

OMEGAS - BINNEN EN BUITEN!

Omega-3-vetzuren zijn een van de beste voedingsstoffen om de huid gezond te houden, vooral in de winter. Ze helpen celmembranen te herstellen en ontstekingen te verminderen. Zorg ervoor dat je, zeker in de winter, voldoende omega-essentiële vetzuren binnenkrijgt via je voeding. Dit kan worden bereikt in de vorm van 2-3 porties vetrijke vis of hennepzaden per week. Maar je kunt ook overwegen om in de winter een omega-3 voedingssupplement te nemen.

Overigens hebben omega-vetzuren ook een externe werking! Dus als je ook een huidverzorgingsproduct gebruikt dat rijk is aan omega-3-, omega-6- en omega-9-vetzuren worden de natuurlijke functies van de huid op twee manieren ondersteund, van binnen en van buiten. Zelfs in de strengste winter ben je verzekerd van een stralende teint en een mooie huid.