Vind de juiste huidverzorging bij het gebruik van maskers

Vind de juiste huidverzorging bij het gebruik van maskers

De juiste verzorging bij het dragen van gezichtsmaskers

Tot nu toe werden slechts enkele specialisten en verplegend personeel met dit onderwerp geconfronteerd, maar sinds de coronapandemie ook ons leven heeft veranderd, heeft dit ook gevolgen voor onze verzorgingsroutine. De mond- en neusbescherming is onze constante metgezel geworden en daarmee zijn er ook nieuwe termen in het dagelijks leven. "Maskne" is het samenvoegsel van een van masker en acne en verklaart eigenlijk alles. Het dragen van een masker kan veel mechanische belasting van de huid veroorzaken. Hierbij zijn meerdere factoren van belang:

  • Hoe lang draag ik een masker achter elkaar en van welk materiaal is het gemaakt?
  • Welk huidtype heb ik?
  • Hoe verzorg ik mijn huid nu dan?

Het feit is dat we allemaal onszelf en onze medemensen moeten beschermen door een masker te dragen. Afhankelijk van de beroepsgroep, hangt het ervan af van hoe lang het masker in één stuk gedragen wordt en van welk materiaal het is gemaakt. Onzuiverheden in de huid worden bevordert door het vochtige klimaat dat wordt gecreëerd door occlusie onder het masker. Een masker uit katoen of met een katoenen binnenvoering is iets huidvriendelijker, maar voor velen is dit geen optie. Vaak moet een gecertificeerd masker van materiaal met een hoog filtereffect gedragen worden en dit kan een grote uitdaging zijn voor gevoelige of problematische huidtypes.

De wrijving veroorzaakt door een masker kan de huid zwaar belasten. De gebieden waarop het masker rust, zoals de wangen, de neusbrug, de kin, maar ook de lippen, worden bijzonder zwaar belast.

Dus wat te doen? Het masker is op dit moment onmisbaar. En hier komt de verzorging om de hoek kijken, want veel kan worden opgevangen met een bijhorende - nieuwe - zorgroutine.

Reinig, maar zachtjes asjeblieft!

Dagelijkse gezichtsreiniging is altijd het centrale thema geweest voor een gezond ogende, mooie huid en dit wordt nu nog belangrijker. Je hebt een milde, maar effectieve reiniging nodig om vuil, make-up en bacteriën te verwijderen, zonder de beschermende barrière aan te tasten. Voor de gevoelige huid raden we TAUTROPFEN's rozenreinigingsgel aan . Deze wordt gekenmerkt door zijn bijzonder milde, sulfaatvrije reinigende werking, die toch zeer effectief is. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd dankzij de aloë vera. Voor de normale tot droge huid wordt TAUTROPFEN hyaluron-reinigingsgel aanbevolen. Deze is ideaal voor de veeleisende huid en ondersteunt de beschermende barrière optimaal. Op deze manier kan uw huid wordt je huid weer fris en helder.

Verzorging en make-up - licht

Voor verzorging, na de reiniging, raden we een lichter product aan dat de huid intensief hydrateert. Rijke, herstellende crèmes kan je best uitstellen tot de avond. Make-up moet ook met zorg worden gekozen: Geef voorkeur aan producten uit de natuurcosmetica omdat ze de huid laten ademen en daarom geen extra “masker” vormen .

Na het masker is het tijd voor het masker

Daarnaast kan het goed zijn om regelmatig reinigende gezichtsmaskers te gebruiken - bij voorkeur maskers die voor een diepe reiniging zorgen, met klei of actieve kool en tegelijkertijd de huid intensief hydrateren.

Denk ook aan de juiste handhygiene! Het gezicht mag alleen met schone handen worden aangeraakt. Een correcte gebruik van een masker is ook belangrijk:

  • Gebruik alleen schone producten
  • Was herbruikbare maskers
  • Gooi producten voor eenmalig gebruik na elk gebruik weg
  • Vervang het masker uiterlijk na twee uur
  • Houd het masker altijd vast bij de oorlussen of de banden.

Klik hier voor de TAUTROPFEN-producten