Onze groep - Dit is Niceshops


wie we zijn

Deze online shop maakt deel uit van de Niceshops-groep. Wij, de Niceshops Group, zijn een Oostenrijks bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van online winkels in verschillende productsegmenten. En zijn nu vertegenwoordigd in verschillende Europese markten.

Elke maand bezoeken bijna een miljoen mensen onze winkels - hiermee genereren we maandelijks meer dan 25.000 bestellingen, die ons logistiek centrum in Zuidoost-Oostenrijk verlaten en de hele wereld door gaan.

Al onze websites hebben een aantal dingen gemeen:

 • een fijn geassorteerd aanbod uit de betreffende regio.
 • een uitstekende prijs / prestatieverhouding.
 • perfecte, snelst mogelijke levering en aankoop
 • probleemloze garantie en recht op omruiling
 • altijd goeie zin en een vriendelijke communicatiecultuur in de omgang met klanten
 • EN: Veel vaste klanten die, door uw feedback, voortdurend de winkels naar uw smaak aanpassen.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur.

Duurzaamheid stond centraal bij de planning van ons nieuwe logistieke centrum en het is doorstroomd naar veel delen van de constructie. We wilden een voorbeeld stellen op het gebied van milieutechnologie en hebben daarom kosten noch moeite gespaard. De belangrijkste duurzaamheidsfactoren bij de bouw van het logistiek centrum waren:

 • Hout - de van nature hernieuwbare grondstof speelde een belangrijke rol bij de constructie. In het hele centrum werd in totaal 680 kuub hout gebruikt. Omdat in elke m³ hout één ton CO 2 wordt opgeslagen, zou 680 ton CO 2 kunnen worden ingebonden. Ter vergelijking: slechts één ton CO 2 komt overeen met een rit van 4.900 kilometer. Dat is Moskou en terug!
 • Isolatie - goede isolatie was ook erg belangrijk voor ons om zoveel mogelijk energie te besparen. De isolatiewaarde van het dak is circa 0,18 W / m2K wat een zeer goede waarde is. Daarnaast is er muurisolatie met een dikte van 16 cm, wat overeenkomt met de isolatie van een eengezinswoning!
 • Verwarming en koeling - Op minder dan een kilometer afstand van ons nieuwe logistieke centrum staat een biogasinstallatie die ook een biomassaverbrandingssysteem heeft.
  Dus in plaats van een eigen gasgestookte installatie te installeren, hebben we besloten om ons nieuwe logistieke centrum te verwarmen met behulp van de biogasinstallatie en de biomassa-stookinstallatie.
  Toen we er ook achter kwamen dat de restwarmte van de biogasinstallatie pas in de winter echt wordt gebruikt, maar in de zomer nutteloos wordt afgevoerd, hebben we in plaats van een conventionele chiller een absorptiekoelmachine geïnstalleerd. Deze wordt nu bediend met de restwarmte van de biogasinstallatie of met de warmte van de biomassaverbranding. De absorptiekoelmachine kost drie keer zoveel als een conventionele koelmachine, maar het bespaart ons ongelooflijk veel energie. Het was gewoon ongelooflijk logisch voor ons om de ongebruikte afvalwarmte te gebruiken om koude te genereren en zo het ongebruikte potentieel van reeds bestaande hernieuwbare energiebronnen te benutten.
  Door aan te sluiten op de biogasinstallatie en de restwarmte te gebruiken, besparen we een vermogen van 600 kW voor verwarming en 550 kW voor koeling. Ter vergelijking: als we een van de twee apparaten 8 uur per dag, 180 dagen per jaar zouden gebruiken, zouden we gemiddeld zo'n 1.680 kWh per jaar verbruiken. Met deze hoeveelheid energie zou je bijna 3,5 jaar onafgebroken tv kunnen kijken (op een tv van gemiddelde grootte).
 • Apparaten - we kopen koelapparatuur volgens de hoogste energie-efficiëntie en bij de aankoop van computerhardware besteden we minder aandacht aan prestaties dan aan zuinigheid in energieverbruik.
 • Pakketvulling - Ook bij het verzenden van onze pakketten besteden we aandacht aan duurzaamheid. Om deze reden hebben we het vulmateriaal in onze verpakkingen waar mogelijk overgeschakeld naar composteerbaar materiaal. 95% van onze verpakkingen hebben nu biologisch afbreekbare biochips als vulling.

Naast harde feiten op het gebied van duurzaamheid zijn ook de zachte factoren, mensen dus, belangrijk voor ons.

 • Opmerkzaamheid - Wij vinden het belangrijk dat milieubescherming bij elke medewerker persoonlijk begint. Daarom zorgen we ervoor dat alle apparaten buiten de openingstijden zijn uitgeschakeld. Ook een juiste afvalscheiding vinden wij belangrijk.
 • Leveranciers - Ook bij onze leveranciers stellen we herhaaldelijk duurzaamheid, productiemethoden en filosofie in vraag. Alleen op deze manier kunnen we u de beste producten en de beste productienormen garanderen.
  Twijfelachtige producten worden uit het assortiment verwijderd of natuurlijk niet in de eerste plaats opgenomen.

Duurzaamheid en milieubescherming zijn centrale pijlers van de bedrijfsfilosofie voor de hele Niceshops-groep. We hebben maar één planeet. Om deze reden doet iedereen in ons bedrijf actief iets om zijn schoonheid en diversiteit te behouden.

Ecco Verde

Ecco Verde - De natuurlijke cosmetica-winkel

Op Ecco Verde vind je een uitgebreide selectie natuurlijke cosmetische producten van internationale fabrikanten. Van handcrèmes, shampoos en lichaamsverzorgingsproducten tot een brede selectie huidvriendelijke, minerale make-up, Ecco Verde heeft alles wat je hartje begeert!

Op deze manier naar echte hoogwaardige natuurlijke cosmetica: Ecco Verde Duitsland | Ecco Verde Oostenrijk

VitalAbo

VitalAbo - de feel-good-shop

VitalAbo biedt u een breed scala aan producten van bekende fabrikanten op het gebied van voedingssupplementen, sportvoeding en bewuste voeding om online aan te schaffen - tegen een schappelijke prijs en met competent, persoonlijk advies van een toegewijd team!

Voedingssupplementen en sportvoeding: VitalAbo Duitsland | VitalAbo Oostenrijk

EquusVitalis - paardenvoer

Bij EquusVitalis kunt u online een grote keuze aan hoofdvoer, mineralen, specialiteiten en verzorgingsproducten voor uw paard krijgen. Bekende merken die u in onze winkel aantreft zijn onder meer de marktleiders St. Hippolyt, Eggersmann, Stiefel, Nösenberger, Lexa en Gladiator Plus evenals ons hoogwaardige eigen merk EquusVitalis.

Paardenvoer van hoge kwaliteit en meer: EquusVitalis Duitsland | EquusVitalis Oostenrijk

Bloomling

Bloomling - Betovert uw tuin

Betover je tuin of balkon met producten van Bloomling. Zo'n grote selectie planten vind je op een kwekerij nauwelijks. Online kunt u rustig kiezen tussen de verschillende soorten en variëteiten van de gehele variëteit aan planten en deze vervolgens samen met de nodige potgrond bij u thuis laten bezorgen.

Kwalitatief hoogwaardige zaden en accessoires voor de tuin: Bloomling Germany | Bloomling Oostenrijk

Lederhose

Lederhose - het wordt traditioneel

Hier bezorgen we traditionele artikelen over de hele wereld. We hebben ons geconcentreerd op internationale verzending, zodat u nu in de verste uithoeken kunt jodelen. Lederhose.com is het adres voor coole lederhosen, traditionele accessoires en ongebruikelijke ideeën die anders moeilijk te vinden zijn.

Het wordt traditioneel: Lederhose.com

Interismo

Interismo - woonaccessoires van hoge kwaliteit

Uw online winkel voor woonaccessoires. Op deze pagina's vind je alles wat je hartje begeert om te versieren. Hoogwaardige woonaccessoires van de meest bekende fabrikanten voor uw individuele woninginrichting.

Leven met stijl: Interismo Duitsland | Interismo Oostenrijk

Pools.shop

pools.shop - Alles over het zwembad

Alles over het zwembad - of het nu een complete set is of de juiste accessoires - u vindt het bij pools.shop. Geweldige zwembaden voor zwemplezier thuis en veel dingen te doen met zwembadonderhoud.

Badplezier voor iedereen: pools.shop

Piccantino - Delicatessen voor fijnproevers

Bij Piccantino vindt u de beste specerijen en kruiden van internationale topproducenten - door ons voor u geselecteerd. Het grote assortiment omvat pesto's, chutneys, oliën en azijn, individuele kruiden en specerijen en heerlijke mengsels.

Exquise specerijen, kruiden en co. Zijn verkrijgbaar bij Piccantino Duitsland | Piccantino Oostenrijk