Verzorging en bescherming tegen de zon: iets goeds doen voor je huid

Verzorging en bescherming tegen de zon: iets goeds doen voor je huid

Het is weer zomer en de zon is weer volop aanwezig. Deze zorgt niet alleen voor hoge temperaturen, het verwarmt ook onze huid goed op.

Voor alle buitenactiviteiten, zoals wandelen, tuinieren of sporten, is het risico op zonnebrand bijzonder hoog in de zomer. Daarom is de juiste zonnebrandcrème belangrijk. Begin vroeg genoeg met het juiste product. Als vuistregel geldt: hoe hoger de zonbeschermingsfactor, hoe beter.

Breng de zonnebrandcrème aan voordat u naar buiten gaat. Voor het gezicht raden wij de speciaal ontwikkelde zonnegel van Eco Cosmetics met SPF 30 of de gezichtscrème SPF 30 van Biosolis aan.

Waterdichte zonnebrandmiddelen zijn geschikt voor alle sportliefhebbers. Ook hiervoor hebben wij een groot aanbod, zoals bijvoorbeeld de Sun Stick van EQ Evoa (die ook ideaal is voor wintersport, omdat hij de huid beschermt met waardevolle oliën).

Natuurlijk vind je bij Ecco Verde ook klassieke zonbescherming voor het lichaam. Hier kunt u kiezen uit meer dan 120 verschillende producten. Er is dus iets voor elke gelegenheid, huidtype ...

Wat vaak wordt vergeten bij zonverzorging zijn de lippen. Maar ze zijn ook erg gevoelig en hebben bescherming nodig als je te lang in de brandende zon staat. Wij raden de biologische lippenbalsem van Hurraw met SPF 15 en waardevolle biologische oliën aan .

De kinderhuid is bijzonder gevoelig voor de zon omdat deze zijn natuurlijke bescherming nog niet volledig heeft ontwikkeld. Het is erg belangrijk om een hoge zonbeschermingsfactor te kiezen. Twee producten die we kunnen aanbevelen zijn de kinderzonnemelk van Biosolis en de baby & kidszonnecrème van Eco Cosmetics .

Laten we tot slot praten over wat we vaak over het hoofd zien: ons haar. De beste bescherming tegen teveel zon is nog steeds een hoed. Dit is de beste manier om droog haar en gespleten punten te voorkomen. Als hoofdbedekking geen optie is, moet men het haar in ieder geval beschermen met een haarolie. Ons assortiment zonneoliën bevat er ook een paar speciaal ontwikkeld voor het haar.

Altijd opnieuw aanbrengen

De huid is het grootste orgaan in het lichaam en het vergeet niks. Alles wat we het ooit hebben "aangedaan", wordt opgeslagen. Elke zonnebrand wordt bestraft - naarmate we ouder worden - in de vorm van ouderdomsvlekken, rimpels of pigmentvlekken. Bovendien neemt het risico op huidkanker toe bij elke zonnebrand. Vergeet dus nooit zonbescherming en bescherm vooral uw kinderen. Wat helaas vaak vergeten wordt: zelfs de hoogste zonbeschermingsfactor duurt niet eeuwig. Daarom moeten we onze lotion regelmatig opnieuw aanbrengen tijdens een lange dag in de zon. Dit is absoluut noodzakelijk na elke trip naar het zwembad.

Na het zonnen - verzorging

De zon belast de huid, hij droogt hem uit, ook al beschermen we hem tegen schadelijke uv-straling. Om rimpels door uitdroging te voorkomen en de huid weer fit te maken voor het volgende toiletbezoek is intensieve hydratatie 's avonds altijd een goed idee. Een absolute klassieker is aloë vera , die de huid kalmeert met zijn actieve ingrediënten en haar voorziet van hydratatie. Maar tegenwoordig zijn er ook veel producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de verzorging na de zon .

Met dit in gedachten: veel plezier buitenshuis en een fijne, zonnebrandvrije zomer.