Veel voorkomende schoonheidsvragen beantwoord

Veel voorkomende schoonheidsvragen beantwoord

Veel mensen hebben veel vragen over schoonheid en daarmee samenhangende problemen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vragen die steeds weer opduiken.

Hoe kom je af van wallen onder de ogen?

De huid rond onze ogen is het dunste van het gezicht en ook rijk aan bloedvaten. Vloeistofophoping onder deze tere huid kan ervoor zorgen dat de ogen er gezwollen en donker uitzien - vooral als we niet hebben geslapen!

Het is een oude truc, maar plakjes komkommer of gekoelde kamille-theezakjes die over vermoeide ogen worden geplaatst, kunnen een kalmerende en ontzwellende werking hebben.

Breng vervolgens een oogcrème aan en masseer deze zachtjes met je ringvingers rond de oogkasbeenderen om de bloedcirculatie te bevorderen en zwelling te verwijderen.

Gezwollen ogen kunnen ook een teken zijn van uitdroging of overmatige zoutinname, die beide het vasthouden van water veroorzaken. Dus drink genoeg en ruil zoute snacks in voor natriumarme alternatieven. Dit moet voorkomen dat donkere kringen een te groot probleem veroorzaken.

Kun je je lippen voller maken?

Volle lippen worden als mooi beschouwd - altijd. Het is dus niet verwonderlijk dat de 'vollere lippen' trend aan kracht wint. Het is niet zo eenvoudig, omdat de lippen in de loop van de tijd veranderen. Naarmate ze ouder worden, worden ze van nature dunner omdat de productie van collageen en hyaluronzuur vertraagt. We raden af om verschillende doe-het-zelf-oplossingen te proberen die op internet circuleren - van cayennepeper tot misbruik van waterflessen. Er zijn ook een paar dingen die je kunt doen om uw lippen er voller uit te laten zien:

Een dieet met veel eiwitten en vitamine C ondersteunt de productie van collageen, helpt de natuurlijke structuur van de huid te beschermen en vertraagt het dunner worden. Zorg dus voor een voorraad donkere bladgroenten en hoogwaardige eiwitbronnen zoals linzen en vis.

De lippen zien er het volst uit als ze goed gescrubt en gehydrateerd zijn. Zorg dus altijd voor een goede lipverzorging en drink veel.

Hoe maak je make-upborstels schoon?

Door je make-upborstels superschoon te houden, kun je gemakkelijk bacteriën verminderen, waardoor schilfering en puistjes op de gevoelige of acnegevoelige huid worden voorkomen. Om dit te doen, reinigt je je borstels en kwasten minstens één keer per week met een shampoo.

Pas op dat je de lijm op de kwast of penseel niet beschadigt. Om dit te doen, hou je de borstel of kwast naar beneden, bevochtig je het haar onder de kraan met warm water en masseer je zachtjes een paar druppels babyshampoo of ongeparfumeerde castillezeep om make-up en vuil los te maken.

Grondig afspoelen en op een schone handdoek leggen om te drogen.

Hoe kom je van ingegroeide puistjes af?

Het is zo verleidelijk om een ingegroeide puistje uit te knijpen - maar weersta de drang! Anders drijf je de ontsteking gewoon dieper in de porie, waardoor de kans op littekens aanzienlijk toeneemt. Hardnekkige puistjes die onder de huid zijn gegroeid, vereisen geduld en terughoudendheid.

Reinig het gezicht twee keer per dag met een zachte reiniger. Doordrenk het probleemgebied voordat je dit doet een tijdje onder een warme, vochtige mousseline doek.

Dep de huid na het reinigen droog en breng een dun laagje serum tegen onzuiverheden (zoals het Perfect Balance Blemish Serum van Pai Skincare) of een crème tegen onzuiverheden aan op het getroffen gebied.