Natuurlijke sponzen van Cose della Natura

Natuurlijke sponzen van Cose della Natura

De eerste keuze voor huidverzorging

Wat zijn natuurlijke sponzen precies?

Bad-, lichaams- en gezichtssponzen voor schoonheidsverzorging zijn talrijk op de markt. De meeste zijn door de mens gemaakt - dat wil zeggen, synthetisch geproduceerd. De natuurlijke spons met zijn talrijke voordelen, vorm en karakteristieke eigenschappen dient echter altijd als model. Natuurlijke sponzen worden al eeuwen, zo niet millennia, in de huidverzorging gebruikt. Het gebruik is sinds de oudheid overgeleverd en Goethe zou er een paar eeuwen later een hebben gebruikt.
Ze worden verkregen uit de elastische, absorberende skeletten van de Spongia officinalis en zijn verwanten - dit zijn zeedieren met meerdere poriën. De meeste sponzen lijken enigszins op koralen en worden gekweekt in zogenaamde sponsbanken tot een diepte van 40 meter. De beste en zachtste spons komt uit de Middellandse Zee.

Sponzen worden beschouwd als duurzame producten omdat ze teruggroeien nadat ze zijn geplukt. Bij het verzamelen zorgen de sponsduikers ervoor dat de onderkant van de spons intact blijft. Dit zet de natuurlijke voortplanting in gang en de spons groeit binnen een paar jaar terug naar zijn oorspronkelijke grootte; vaak groter en gezonder dan voorheen. Studies tonen aan dat oogstgebieden hun dichtheid aan sponzen vergroten.

De zeesponzen van Cose della Natura komen uit de Middellandse Zee, met name de Adriatische Zee, en worden daar met de grootst mogelijke zorg en voorzichtigheid geoogst, omdat het in het grootste belang van het merk is om de duurzaamheid op lange termijn van de zeesponzen in hun natuurlijke omgeving.

Waarom natuurlijke sponzen de beste keuze zijn voor huidreiniging

In vergelijking met andere schoonmaakaccessoires is de zeespons van nature antiseptisch - er kunnen zich geen schimmels of bacteriën ontwikkelen zolang deze na elk gebruik goed wordt afgespoeld. Het bevat ook jodium en zeezout, die natuurlijke voordelen bieden en een ontgiftende werking hebben. En de speciale textuur maakt een diepe, grondige reiniging mogelijk die ook een bijzonder zachte mechanische peeling mogelijk maakt zonder de huid te irriteren. Bovendien zijn de sponzen hypoallergeen en toch extreem resistent.

Waar kan een natuurlijke spons voor gebruikt worden?

 • Make-up verwijderen van gezicht en ogen
 • Dagelijkse gezichtsreiniging
 • Verwijderen van maskers, scrubs en andere verzorgingsproducten
 • Toner en tonics aanbrengen
 • Masseer en zachte peeling van de huid

Een zeespons is bijzonder gemakkelijk schoon te maken omdat hij binnenin een systeem van microkanalen heeft dat min of meer zelfreinigend is en niet kunstmatig reproduceerbaar is. Dit zorgt voor een bijzonder schoon product dat bij elk gebruik weer als nieuw is. Dankzij zijn soepelheid en zijn eigenschappen, die het in de loop van de tijd onveranderd houden, is de natuurlijke spons ook ideaal voor huidtypes met speciale behoeften, zoals gevoeligheid, neurodermitis, acne, psoriasis of eczeem.

Dus waarom zou je een zeespons van Cose della Natura gebruiken?

Het gebruik van schoonmaakaccessoires wordt als fundamenteel beschouwd voor een gezonde, mooie huid. Vuil kan alleen onvoldoende met de handen worden verwijderd - nog afgezien van een grondige reiniging. Een juiste reiniging is een eerste stap op weg naar een gezonde huid. Omdat zelfs de beste verzorging niet goed kan worden opgenomen door een onvoldoende gereinigde huid en daardoor minder effectief is.

Welke sponzen zijn er en hoe onderscheid je ze van elkaar?

Er zijn in principe vier soorten zeesponzen op basis van twee criteria:

1. Grootte van de poriën:

 • fijnporige sponzen
 • sponzen met grote poriën

2. Type verwerking:

 • gewassen sponzen - ze zijn een beetje steviger en exfoliërend
 • gebleekte sponzen - de zwaardere verwerking maakt ze zachter

Cose della Natura biedt vier soorten sponzen aan op basis van deze twee criteria:

 1. Gebleekte zijden sponzen: zacht en perfect voor de gevoelige huid, evenals de oogcontour. Dit type is daarom perfect voor het verwijderen van make-up. Het is ook verkrijgbaar in een babyverzorgingsversie voor de allerkleinsten. Het hoge oppervlaktegewicht maakt het ook het perfecte hulpmiddel voor het reinigen van een bijzonder veeleisende huid.
 2. Gewassen zijden sponzen: ideaal voor huidtypes zonder speciale behoeften of voor iedereen die elke dag een lichte peeling verkiest. Dankzij hun weerstand worden ze vooral aanbevolen voor het verwijderen van maskers of peelings. Ze masseren en stimuleren de microcirculatie van de huid bijzonder goed onder de douche.
 3. Gebleekte honingraatsponzen: extreem zacht en masserend tegelijk, ideaal voor de dagelijkse reiniging van de huid, zelfs als er geen make-up wordt gedragen. Voor het lichaam zijn ze als een streling onder de douche en zorgen ze voor royaal schuim met slechts een paar druppels waslotion.
 4. Gewassen honingraatsponzen: in vergelijking met de gebleekte versie is deze sterker en het perfecte accessoire voor het verwijderen van gezichtsmaskers. Deze sponzen zijn resistent en toch zacht tegelijk, een echte luxe voor de huid.

Makkelijk te onderhouden en duurzaam

Na gebruik moet een natuurlijke spons grondig worden uitgespoeld en op een droge, goed geventileerde plaats laten drogen. Er mogen geen zeepresten in de spons achterblijven, omdat deze deze na verloop van tijd zouden vernietigen. Het wordt ook aanbevolen om de zeespons elke drie maanden een nacht in warm water met een theelepel zuiveringszout te laten weken voor een grondige reiniging - het ziet er weer als nieuw uit. Natuurlijke sponzen mogen echter niet in de wasmachine worden gewassen of gekookt worden! Vervang je spons na een jaar gebruik.

Vind hier de perfecte natuurlijke spons Cose della Natura!