De krachtige huidverzorgende eigenschappen van teunisbloem voor de rijpere huid

De krachtige huidverzorgende eigenschappen van teunisbloem voor de rijpere huid

De teunisbloem - een plant die werd gewaardeerd door de indigenous Americans- heeft een betekenisvolle naam. Als de zon bijna ondergaat en de zachte duisternis van de dageraad langzaam over het land daalt, is het tijd voor de teunisbloem om tot leven te komen. De plant opent zijn bloemen altijd als het donker is, voor een zeer korte tijd. (het duurt maar een paar minuten). De plant doet dit door zijn metabolisme extreem te versnellen, waardoor wij mensen, hem echt kunnen zien bloeien.

De teunisbloembloemen zijn geel, groot en mooi. Door hun sterke kleur gloeien ze bijna in het donker totdat ze de volgende dag tegen de middag weer vervaagd zijn. De teunisbloem bloeit vanaf het einde van de ene dag tot het midden van de andere.

Oorsprong

De gewone teunisbloem komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en werd hier door de indigenous Americans gebruikt als voedsel en ook als medicinale plant. De eerste teunisbloemplanten werden rond 1620 als sierplant in Europa geïntroduceerd. Daar verspreidde de soort zich erg snel omdat hij ook als slaplant werd gegeten. Tegenwoordig is het zo, dat in Europa dat veel mensen het als een inheemse soort beschouwen.

Huidverzorgende eigenschappen

Pas later het vermogen om de huid te verzorgen in Europa ontdekt. Wat deze plant zo uniek maakt, is het olievormingsproces. Deze lijkt in feite erg op het lipidenmetabolisme van de menselijke huid. De olie in de zaden bevat een groot aantal meervoudig onverzadigde vetzuren (waaronder linoleenzuur), die ook belangrijk zijn in de epidermis, de bovenste huidlaag. Deze vetzuren zijn de bouwstenen van het celmembraan. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de vorming en instandhouding van de huidbarrière. Teunisbloemolie beschermt tegen vochtverlies en ondersteunt de natuurlijke huidbarrière. Het verzacht ruwe plekken en bevordert het herstel van de huid.

Bijzonder voedend voor de rijpere huid

Het grootste orgaan in het lichaam, onze huid, wordt voortdurend blootgesteld aan negatieve en schadelijke invloeden van buitenaf. Man kan zeggen dat dit de functie van de huid is, waartegen het ons uiteindelijk beschermt maar dit betekent echter niet dat onze huid deze negatieve invloeden ongeschonden doorkomt. Dit is het beste te zien aan de toenemende veranderingen in onze huid door de jaren heen. Hoe ouder iemand wordt, hoe meer de stofwisselingsprestaties van de huid afnemen. Het kan niet meer zo snel regenereren en verliest zijn weerstand meer en meer.

Daarnaast zijn er hormonale veranderingen - en, zoals we allemaal weten vanaf de puberteit, kunnen deze een enorm effect hebben op het gelaat. De veranderde hormonen maken de huid dunner, waardoor deze vatbaarder voor uitdroging wordt. Bovendien neemt de vorming van collageen en elastine af, waardoor de huid veerkracht en elasticiteit verliest.

Het gevolg van al deze veranderingen is maar al te goed bekend: er verschijnen rimpels die de contouren van het gezicht veranderen. Teunisbloemolie kan hier helpen. De verstevigende en revitaliserende eigenschappen vertragen deze processen.

Er zijn inmiddels veel producten die de huid specifiek met behulp van teunisbloemolie ondersteunen, door te voeden en verzorgen en helpen de natuurlijke uitstraling behouden.

Bij Ecco Verde vind je een groot aanbod aan verschillende verzorgingsproducten met teunisbloemolie. Allereerst zijn er de pure oliën, zowel voor het gezicht als voor het lichaam . U vindt er ook een selectie producten die teunisbloemolie als hoofdingrediënt bevatten, die speciaal voor de verzorging van de rijpere huid ontwikkeld werden.