Aloë vera in de natuurcosmetica

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aloe Barbadensis (aloe) Leaf Juice Powder

De aloë afkomstig van de Liliaceae-familie en wordt over de hele wereld op grote schaal gekweekt. De Aloë Vera is vermoedelijk afkomstig uit Soedan of het Arabische schiereiland. Aloë Vera-bladeren bevatten verschillende ingrediënten, afhankelijk van het deel van de Aloëplant dat wordt gebruikt. De Aloë Vera-gel wordt het meest gebruikt in cosmetica en wordt gewonnen uit de pulp van het binnenblad.
Pure Aloë Vera-gel vermindert jeuk en heeft verfrissende en ontstekingsremmende eigenschappen terwijl de hydratatie van de huid behouden blijft. Het komt niet vaak voor dat de Aloë irritaties veroorzaakt en is daarom zeer geschikt voor gevoelige en geïrriteerde huidtypes. Allergische reacties op Aloë Vera-gel zijn zeer zeldzaam. De Aloë Vera-gel heeft ook veel antioxidanten en stimuleert de productie van collageen. Het vertoont ook positieve effecten tegen virussen, bacteriën en schimmels en wordt sterk aanbevolen voor de behandeling van acne. Droge, geïrriteerde en gevoelige huidtypen profiteren van de effecten van de plant. Het kan worden gebruikt voor de behandeling van huidproblemen en zonnebrand.

Cosmetische eigenschappen:

  • Verkoelend en ontstekingsremmend, verlicht ook jeuk
  • Houdt vocht vast
  • Antioxidant; bevordert de productie van collageen
  • Effectief tegen virussen, bacteriën en schimmels
  • Ideaal voor droge, geïrriteerde en gevoelige huidtypes