Duindoorn

Hippophae rhamnoides oil, Hippophae rhamnoides fruit oil

Duindoornolie (Hippophae rhamnoides (Duindoorn) Fruitolie)
Deze olie wordt gewonnen uit de pulp van de duindoornbes. Het verdeelt gemakkelijk over de huid en absorbeert snel. Vanwege het hoge gehalte aan carotenoïden heeft het krachtige celregenererende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Daarom is het bijzonder geschikt voor de rijpe huid, omdat het de vorming van nieuwe cellen en metabolische processen van de huid stimuleert. Omdat het een sterke kleur heeft, wordt het alleen druppelsgewijs gebruikt. Aangezien duindoornolie vaak vervuild is, moet je goed letten op de biologische certificering.

Cosmetische eigenschappen:

  • celregeneratie en celactivering
  • wondgenezing en ontstekingsremmend, geschikt voor neurodermitis
  • een krachtige antioxidant, ideaal voor een rijpe huid
  • verspreidt zich gemakkelijk op de huid, absorbeert snel

Duindoornzaadolie (Hippophae rhamnoides (Duindoorn) Zaadolie)
In tegenstelling tot de duindoornolie zit de duindoornzaadolie op een ander vetzuurspectrum. Omdat beide oliën soms in de handel worden aangeboden als "zee-duindoornolie", kun je niet precies zeggen of de respectieve olie uit de pulp of het zaad was geperst of beide.
De duindoornzaadolie heeft een sterke helende eigenschap (epithelialiserend), is vochtbindend en werkt heilzaam op de huid. Het is ideaal voor de verzorging van schilferige, droge huid. Het is ook goed geschikt voor allergische huidreacties en onzuivere huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • celregeneratie en celactivering
  • wond genezen
  • hygroscopisch
  • ideaal voor schilferige, droge en vette huid en allergische huidreacties