Hennep

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Extract

De hennepplant is een van 's werelds oudste gecultiveerde planten. Oorspronkelijk afkomstig uit Centraal-Azië, is het nu ook afkomstig uit Europa. Deze plant heeft uitzonderlijk veelzijdige toepassingen, zoals in de textielindustrie, de voedingsmiddelenindustrie of in cosmetica. Vanwege de gebalanceerde verhouding van de actieve ingrediënten in hennepolie, zorgt de olie voor een veelzijdig voedsel en cosmetische olie. Het bevordert de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en vergrendelt het vocht. Het ontstekingsremmende effect maakt het ook geschikt voor de verzorging van een zieke huid. Hennepolie heeft ook huidregenererende, antioxiderende en celregenererende eigenschappen en is daarom ideaal voor een rijpe of droge huid. Het absorbeert snel en laat de huid zeer soepel en zacht achter.

Cosmetische eigenschappen:

  • celregeneratie en celactiverend
  • hygroscopisch
  • barrière-bevorderend
  • ontstekingsremmend
  • krachtige antioxidant
  • ideaal voor een rijpe en droge huid
  • absorbeert snel
  • maakt de huid glad en maakt deze zacht