Lysolecithine

Lysolecithin

Lysolecithine is een gemodificeerde sojalecithine. Het wordt vaak gebruikt als emulgator voor lichte cosmetische producten die gladmakend, niet-vettig en hydraterend zijn. Deze lecithine bevordert de afgifte van actieve ingrediënten in de huid, zonder de natuurlijke lipidestructuren te vernietigen. In haarverzorging wordt het vaak gevonden als een voedzaam, hydraterend en gladmakend ingrediënt in bad- en doucheproducten.