Macadamia noot

macadamia ternifolia seed oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Oil

De macadamia-noot komt oorspronkelijk uit Australië. In de jaren 1930, de moer en verspreid over de hele Zuid-Pacifische regio en Zuid-Afrika. De Macadamia-noteboom is een groenblijvende boom met grote kastanjeachtige steenvruchten. Macadamia-notenolie staat bekend om zijn hoge palmitolzuurgehalte, een stof die voornamelijk voorkomt in dierlijk vet. Het bevordert dus het herstelvermogen van de oliën in de huid en verspreidt zich gemakkelijk, waardoor het vaak wordt gebruikt voor massages. Macadamia-notenolie is ook ideaal voor aromamassages met essentiële oliën. In cosmetica wordt deze olie beschouwd als de ideale vervangende nertsolie (Minköl), die wordt bekritiseerd door dierenactivisten voor de manier waarop deze wordt verkregen. Droge, broze en gevoelige huid worden zacht en glad na het gebruik van macadamia notenolie. Zelfs broos en droog haar wordt optimaal onderhouden met deze buitengewone olie.

Cosmetische eigenschappen:

  • Absorbeert makkelijk
  • Egaliseert en regenereert droge, broze en gevoelige huid
  • Ideaal voor de verzorging van droog, broos haar