Acne: irriterende stoffen vermijden

Acne: irriterende stoffen vermijden

Acne is behoorlijk vervelend. Wanneer je regelmatig last hebt van uitbraken, kan de verleiding groot zijn om elk mogelijk product te proberen om het te bestrijden. Maar veel van die producten kunnen de situatie juist erger maken door irriterende stoffen die een vicieuze cirkel van droogheid, irritatie en meer acne veroorzaken. Neem de controle terug door deze irriterende stoffen te vermijden en leer meer over de ingrediënten op productetiketten. Hier zijn 4 belangrijke ingrediënten die je koste wat kost moet vermijden:

Gezichtsreiniging

Veel populaire acne-bestrijdende huidverzorgingslijnen zitten vol met schuimende gezichtsreinigers. Maar deze schuimmiddelen, zoals Natrium Lauryl Sulfaat (SLS) of Cocamidopropyl Betaine (CAMS), staan erom bekend de natuurlijke oliën van je huid weg te strippen. Dit dwingt je huid om meer talg te produceren, wat je poriën verstopt en leidt tot nog meer puistjes. Bovendien verstoren deze schuimmiddelen de natuurlijke pH-balans van je huid en verzwakken ze de zuurmantel.

Tip: Kies in plaats daarvan voor een reinigingsmiddelvrije crème-reiniger, perfect te combineren met een zachte mousseline gezichtsdoek voor een milde peeling.

Alcohol

Ethylalcohol, vaak vermeld als alcoholdenat. of ethanol op het etiket, is een ander ingrediënt om op te letten bij het kiezen van reinigingsproducten tegen acne. Alcohol droogt je huid uit, wat kan leiden tot irritaties en een verstoord huidbalans.

Tip: Probeer natuurlijk plantenwater als alternatief. Het reinigt zacht en kalmeert je huid, met extra ontstekingsremmende eigenschappen van rozemarijnextracten.

Benzoylperoxide & salicylzuur

Als je huid snel geïrriteerd raakt, vermijd dan acnebehandelingen met benzoylperoxide of salicylzuur. Deze formules drogen je huid uit en kunnen de irritatie verergeren, waardoor je huid uit balans raakt.

Tip: Gebruik een mild alternatief, dat effectief is zonder je huid te irriteren.

Grofkorrelige peeling

Tip : Kies voor gezichtsscrubs met bolvormige parels voor een milde peeling zonder irritatie.