Acne: irriterende stoffen vermijden

Acne: irriterende stoffen vermijden

Acne is vervelend. Wanneer uitbrekingen vaker voorkomen, kan het verleidelijk zijn om elk product onder de zon te proberen om het tegen te gaan. Er zijn veel producten op de markt die beweren acne te bestrijden. Helaas zijn veel geformuleerd met irriterende stoffen die de vicieuze cirkel van droogheid, irritatie en acne veroorzaken. Neem de controle terug door verergerende middelen te vermijden en leer meer te over de ingrediënten op het productetiket. Het artikel van deze week bevat 4 belangrijke ingrediënten die koste wat kost moeten worden vermeden:

Wasmiddelen

De meest populaire op acne gerichte huidverzorgingslijnen zijn gevuld met schuimende gezichtsreinigers. Van deze schuimmiddelen, bijvoorbeeld Natrium Lauryl Sulfaat (SLS) of Cocamidopropyl Betaine (CAMS), is bekend dat ze de natuurlijke beschermende oliën van de huid verwijderen. De huid produceert automatisch meer talg om het verlies aan natuurlijke oliën te compenseren, wat op zijn beurt de poriën verstopt en tot nieuwe puistjes leidt. Bovendien zijn de schuimmiddelen alkalisch, wat de natuurlijke pH-balans van de huid verstoort en de zuurmantel verzwakt.

Tip : We raden aan te kiezen voor een reinigingsmiddelvrije crème-reiniger die het beste wordt gebruikt in combinatie met een mousseline gezichtsdoek die de huid zachtjes exfolieert om dode huidcellen weg te polijsten.

Alcohol

Ethylalcohol, vaak op het etiket vermeld als alcoholdenat. of ethanol, is het tweede ingrediënt om op te letten bij het selecteren van reinigingsproducten om acne te bestrijden. Alcohol heeft de neiging om de huid uit te drogen, wat kan leiden tot irritaties en een verstoord evenwicht van de huid.

Tip: Natuurlijk plantenwater is een fantastisch alternatief voor met alcohol beladen reinigingsmiddelen. De Pai Skincare Rice Plant & Rosemary BioAffinity Toner is een fantastische keuze. Het reinigt niet alleen de huid op een zachte manier, maar kalmeert en verstevigt het ook. Rozemarijnextracten hebben een toegevoegde bonus omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

Benzoylperoxide & salicylzuur

Als uw huid meer temperamentvol is en de neiging heeft om gemakkelijk geïrriteerd te raken, is het het beste om geen acne behandelingen te ondergaan die benzoylperoxide of salicylzuur bevatten. De formules zijn beladen met chemische componenten die de huid uitdrogen, wat nog meer irritatie veroorzaakt en op zijn beurt zorgt dat de huid volledig uit balans raakt.

Tip : een andere Pai Skincare-held die we aanbevelen te gebruiken, is hun Perfect Balance Blemish Serum . Het heeft de effectiviteit van een conventioneel serum tegen acne, maar zonder de huid te irriteren. Het serum is ideaal voor de behandeling van huidirritaties en ondersteunt het genezingsproces van een beschadigde huid.

Grofkorrelige peeling

Krachtige reinigingsmethoden die worden gebruikt voor gevoelige, onzuiverheidsgevoelige huidtypen leiden tot slechts één resultaat: irritatie die acne-uitbraken verergert. Hetzelfde geldt voor grofkorrelige gezichtsscrubs en exfolianten. Deze riskeren niet alleen ongewenste huidreacties, maar beschadigen ook de natuurlijke zuurmantel van de huid.

Tip : Om dode huidcellen weg te poetsen zonder irritaties of huidbeschadiging te veroorzaken, wordt het aanbevolen gezichtsscrubs te gebruiken die bolvormige parels bevatten, zoals de Pai Skincare Kukui & Jojoba Bead Skin Brightener .