Amarant

Amaranthus Caudatus Seed Extract, Amaranthus Caudatus Seed Oil

De Amarant maakt deel uit van de familie Amaranthaceae. Omdat hun zaden erg klein zijn en weinig olie bevatten, heb je veel nodig bij de productie ervan. De olie heeft een zeer hoog gehalte aan squaleen en biedt optimale verzorging bij de behandeling van droge en geïrriteerde huidtypes. Het bevat lipiden die lijken op die in de huid en helpt om de natuurlijke lipidenlaag te regenereren en te versterken.
Bovendien absorbeert Amaranth-olie ultraviolette stralen en vermindert de door het licht geïnduceerde stress. Het is een zeer sterke antioxidant, vanwege het hoge gehalte aan tocoferolen.
Dankzij de samenstelling die op de huid lijkt, kan amarantolie de huid binnendringen, waardoor het natuurlijke evenwicht wordt gehydrateerd en behouden.

Cosmetische eigenschappen:

  • Absorbeert snel
  • Vochtregulerend & lipidenregulerend, ideaal voor droge en geïrriteerde huidtypes
  • Versterkt de lipidelaag van de huid
  • Absorbeert UV-straling en reduceert stress veroorzaakt door licht
  • Bevordert de regeneratie van de huid