Zinkoxide

Zinc Oxide, CI 77947 (zinc oxide)

Zinkoxide (CI 77947) is een wit poeder met een hoge opaciteit die wordt geproduceerd in verschillende deeltjesgrootten van gezuiverd zinkerts. Sinds de 19e eeuw werd zinkoxide gebruikt als basis voor cosmetisch poeder. Het reflecteert licht en absorbeert effectief UV-A- en UV-B-straling. Bovendien heeft zinkoxide ontstekingsremmende, samentrekkende, kalmerende en uitdrogende effecten en is het goed geschikt voor producten die tegen puistjes of olieachtige, ontstoken of onzuivere huid vechten.