Zwarte bes

ribes nigrum (black currant) fruit extract, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil

De ongeveer 150 soorten bessenstruiken behoren tot de kruisbessenfamilie en zijn voornamelijk gelegen in Europa en Azië. Bovendien zijn ze sporadisch verspreid in de VS. Bessenolie kan ook worden gemaakt van de bessen van de rode aalbesplant (Ribes rubrum L.).
Blackcurrant-zaadolie is een sterke ontstekingsremmende olie en heeft sterke regeneratieve eigenschappen. Het beschermt het vocht op de bovenste laag van de huid terwijl het het vocht in de huid stabiel houdt. De cytoprotectieve eigenschappen en regeneratieve voordelen zijn vooral nuttig voor de rijpe huid, maar zijn ook zeer geschikt voor de vette, onzuivere of gevoelige huid vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen.

Cosmetische eigenschappen:

  • ontstekingsremmend en antipruritisch
  • regeneratief en beschermend
  • ideaal voor onzuivere, vette en gevoelige huid
  • optimaal voor de rijpe huid