Fair-trade Natuurcosmetica van Akamuti

Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld!

Welkom in de wereld van 100% natuurlijke organische en ethische schoonheidsproducten van Akamuti

Categorieën:

Akamuti: 105 Producten

Filter

Alle prijzen incl. BTW

De naam van deze kleine, in Wales gezeten familieonderneming, Akamuti, is van Afrikaanse oorsprong en betekent iets als 'Een kleine boom' en 'Een klein medicijn'. Inhoudelijk staat dat beide voor hetzelfde als waar natuurcosmetica voor staan: De geneeskracht van de natuur gebruiken voor mensen, en tegelijkertijd verantwoordelijkheid dragen voor de bescherming en het onderhoud.

Bij de productie wordt grote nadruk gelegd op zorgvuldige handenarbeid. Elk product wordt met de hand gemaakt van individueel samengestelde grondstoffen, klaargemaakt, en verpakt. Daarbij worden de 100% natuurlijke inhoudsstoffen zonder toevoegingen verwerkt.

Akamuti ziet volledig af van dierproeven en let natuurlijk ook op de oorsprong van de grondstoffen, en de milieuvriendelijkheid en de bescherming van soorten. Zo wordt bijvoorbeeld uitsluitend duurzaam gewonnen palmolie gebruikt, zodat ze niet bijdragen aan ontbossing en de verstoring van het leefgebied van veel dieren.

De oorsprong van de grondstoffen - arganolie uit Marokko, olijfolie uit Palestina, of sheaboter uit Ghana- zijn net zo belangrijk als de eerlijke arbeidsomstandigheden van iedereen die aan de productie meewerkt. Akamuti respecteert de waarde van hoogwaardige handenarbeid en steunt daarmee kleine ondernemingen.

Regionale producenten worden gesteund, grondstoffen verduurzaamd en de levensomstandigheden van mens en dier wordt verbeterd.

Alle producten zijn:

  • Vrij van conserveermiddelen
  • Van 100% natuurlijke grondstoffen
  • In recyclebaar materiaal verpakt
  • Zonder dierproeven gemaakt
  • Fair verhandeld en geproduceerd