Baobab

Adansonia Digitata Seed Oil, Adansonia Digitata Fruit Extract

De baobab-bomen bereiken een hoogte van 25 m en worden voornamelijk gevonden in Afrika en zelden in India, Cuba en Indonesië. Een andere naam voor de boom is apenboodboom omdat apen graag het fruit eten. Het duurt wel 20 jaar voordat een baobabboom vrucht draagt. De baobabolie is geschikt voor cosmetica, omdat het effectief is tegen acne en ontstekingen, maar ook sterke antioxiderende effecten heeft. Het is een veelzijdige olie die kan worden gebruikt op een droge, vochtarme en huid met een beschadigde barrière. Het hoge gehalte aan vetzuren zorgt ervoor dat de olie vocht kan binden, wat de huid beschermt tegen vochtverlies. Bovendien wordt de huid gladder en wordt de natuurlijke barrière van de huid wordt versterkt.

Cosmetische eigenschappen:

  • Antioxidant
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Beschermt de natuurlijke barrière van de huid
  • Intensief verzorgend en beschermend