Cranberry

Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (cranberry) Fruit Extract

Inheemse cranberry's hebben een subtiele nootachtige geur. De bessen worden voornamelijk geteeld in Noord-Amerika, Canada en New England. De cranberry, met zijn sterke antioxiderende werking, zorgt voor een droge en rijpe huid of gevallen waarin de natuurlijke barrière van de huid is beschadigd. De mobiliteit en permeabiliteit van celmembranen worden bevorderd, het eigen herstel en de metabolische processen van de huid worden geoptimaliseerd door deze olie. Het mengsel van antioxidanten zoals tocoferolen en carotenoïden beschermt de huidse lipiden en celmembranen tegen oxidatieve schade en vertraagt de huidveroudering op basis van het milieu. Droge huid profiteert ook van de olie. Zelfs de vette en onzuivere huid ziet er na aanbrenging beter uit, aangezien veenbessen ontstekingsremmende en gladde eeltige huid zijn. Ze hebben ook een licht, niet-vettig gevoel en onderscheiden zich door hun kalmerende, verzachtende en verhelderende effecten. De tocoferolen in deze veelzijdige olie bevorderen het absorptiegedrag van de olie en zorgen voor een subtiel, zacht fluweelachtig gevoel.

Cosmetische eigenschappen:

  • Celregenererend en celactiverend
  • Antioxidant en beschermend, ideaal voor droge en rijpe huid
  • Ontstekingsremmend en huidverzachtend, geschikt voor gevoelige huid
  • Reinigend en optimaal voor vettige en onzuivere huid
  • Goede absorberende eigenschappen, voor fluweelzachte huid