Waarom je best gezichtsolie gebruiken kan

Waarom je best gezichtsolie gebruiken kan

Er zijn veel mensen die voor het gebruik van olie in hun huidverzorgingsroutine terugdeinsen. Twee redenen hiervoor: mensen met een vette huid schrikken ervan af en andere weten niet zeker of olie wel goed is voor hun huid.

Helaas is er veel valse informatie te vinden en circuleren er ook enkele mythen over dit onderwerp die vaak tot verwarring leiden. Het resultaat: veel mensen vermijden gezichtsoliën - en genieten daarmee helaas niet van de talloze fantastische voordelen die deze producten met zich meebrengen.

Keer op keer kom je informatie tegen die zegt dat olie de huid van vocht voorziet. Dit klopt niet helemaal, oliën voegen geen vocht toe aan de huid, maar helpen wel om natuurlijke vocht vast te houden dat al in de huid aanwezig is door de verdamping aan het huidoppervlak te stoppen. Dus om te voorkomen dat de huid te veel vocht verliest (wat vooral in de winter een probleem is in droge lucht), is regelmatig gebruik van een gezichtsolie een goed idee.

Een andere mythe is dat alle oliën hetzelfde zijn. Ze hebben de reputatie de poriën te verstoppen en leiden tot acne en dergelijke. Er zijn echter veel verschillen tussen verschillende oliën, te beginnen met de stroperige, zeer dikke Ricinusolie, die verrassend genoeg de huid uitdroogt tot vette en voedende avocado-olie en de zeer vloeibare, snel opneembare kiwi-olie. Verschillende oliën hebben verschillende eigenschappen en daarom is het kiezen van de juiste olie die het beste bij uw huidtype past erg belangrijk en de sleutel tot verrijkte verzorging.

Een bijzonder hardnekkige mythe is dat we gewoon geen oliën nodig hebben voor huidverzorging. Natuurlijk produceert de menselijke huid zelf talg en olie. Dit fungeert als een effectieve barrière die voorkomt dat onze huid te veel vocht verliest. Naarmate we ouder worden, heeft ons lichaam de neiging om minder vet te produceren, wat leidt tot meer vochtverlies en dus een drogere huid. Dus hoe ouder we worden, hoe belangrijker het wordt om gezichtsolie te gebruiken.

Een uitstekende optie is om een olie als reiniger te gebruiken. Dus eigenlijk de olie gebruiken om de huid te reinigen. De theorie hierachter is dat vetverbindingen kunnen worden gebruikt om vergelijkbare vetverbindingen af te breken. Dus als je je gezicht reinigt met een olie-reiniger, wordt make-up en overtollig talg moeiteloos van de huid verwijderd.

Een voordeel van het gebruik van vette reinigers is dat ze niet alleen heerlijk reinigen maar ook de huid niet echt ontvetten. Zo wordt de vochtbalans van de huid beter beschermt dan met andere conventionele reinigingsmiddelen, die wel de natuurlijke beschermlaag van de huid verwijderen.

Tenslotte reinigen oliën niet alleen de huid op een zachte manier maar ze helpen het vochtgehalte te reguleren, bevatten veel antioxiderende ingrediënten, ontstekingsremmende ingrediënten en essentiële vetzuren - al deze dingen hebben geweldige voedende effecten op de huid en laten je stralen. .

Hier vind je onze uitgebreide selectie gezichtsoliën.