ZAO - Franse cosmetica

ZAO - Franse cosmetica

Het hele assortiment exclusieve biologische make-up!

ZAO - essence of nature : hoogwaardige decoratieve cosmetica in tijdloze en hervulbare bamboe doosjes. ZAO is het eerste hervulbare make-up merk dat 100% natuurlijk en gecertificeerd volgens de strikte richtlijnen van ECOCERT is.

Categorieën:

ZAO: 91 Producten

Filter

Alle prijzen incl. BTW

ZAO is een make-up merk van Cosm'Etika France. Het werd in 2012 mede opgericht door drie vrienden: David Reccole, Philippe Donnat en Yvan Rouvier. De milieubewuste natuurliefhebbers zijn en zich bewust zijn van de impact die onze consumptie heeft op het milieu en daarom gingen de drie vrienden op pad om een merk biologische make-up te ontwikkelen in overeenstemming met hun kernwaarden.

De inspiratie voor het merk kwam uit Aziatische landen, vooral omdat een van de oprichters, David Reccole, er altijd een zwak voor heeft gehad. Als reiziger in hart en nieren , bezocht hij India, Vietnam en China meerdere malen. Het idee om bamboe verpakkingen te ontwerpen voor lippenstift en andere make-upproducten ontstond na een reis naar Taiwan. Het was vanaf het begin duidelijk dat biologische make-up ook een verpakking vereist die elegant, modern en vooral natuurlijk is. Als materiaal bij uitstek werd gekozen voor bamboe, een hernieuwbare en duurzame grondstof. Bamboesap in poedervorm, bamboeblad-hydrosol en bamboewortel-maceraat zijn allemaal verwerkt in verschillende productformuleringen, waardoor bamboo de mascotte voor het merk is geworden.

De bamboesoorten die in ZAO-producten worden gebruikt, maken geen deel uit van het dieet van bedreigde panda's. Panda's consumeren bamboe dat groeit in gebieden op een hoogte van 1600-3600 meter boven zeeniveau. De collectie make-upproducten van ZAO maakt gebruik van Phyllostachys nigra, Bambusa arundinacea en Phyllostachis bambusoides die onder een hoogte van 1000 meter groeien en worden gekweekt in gebieden die ver verwijderd zijn van panda-reservaten.

ZAO belichaamt een ethische en duurzame benadering om in harmonie met de natuur te leven met behulp van pure ingrediënten die geen schade toebrengen aan uw gezondheid of de planeet en heeft een uniek navulsysteem ontworpen om hun inzet voor duurzaamheid te vergroten en tegelijkertijd kosteneffectief te zijn voor de klant.