Make-up van het merk ZAO

Het hele assortiment exclusieve biologische make-up!

ZAO - essence of nature - Hoogwaardige make-up in tijdloos mooie en hervulbare bamboe verpakkingen. ZAO is het eerste hervulbare make-up merk dat 100% natuurlijk is en bovendien gecertificeerd volgens de strenge richtlijnen van ECOCERT.

Marken / ZAO

ZAO: 95 Producten

Filter

Alle prijzen incl. BTW

ZAO is een merk van het Franse Cosm'Etika. Het werd in 2012 gelanceerd door drie vrienden die zich grote zorgen maken over de natuur en het bewust omgaan met onze consumptie en de impact die het heeft op het milieu. Dus besloten deze drie vrienden om biologische make-up te maken op basis van hun diepe waarden en filosofieën.

De inspiratie kwam uit de Aziatische regio, waar een van de drie oprichters van ZAO vandaag de dag nog steeds een passie voor heeft. Na talloze reizen door India, Vietnam, China etc. kwam de eerste vonk in Taiwan, waar het idee groeide om lippenstift en andere make-up verpakkingen van bamboe te maken. Ervan overtuigd dat gecertificeerde biologische make-up ook een natuurlijke verpakking nodig heeft die elegantie en moderniteit combineert, zoals bamboehout dat biedt, begonnen ze deze te implementeren. Bamboe is de onbetwiste kampioen van CO2 -conversie in vergelijking met andere bomen, maar ook extreem snelgroeiend, waardoor ZAO een bijzonder lage ecologische voetafdruk heeft.

Daarnaast wordt bamboe ook in de formuleringen opgenomen als poedersap, hydrosol van de bladeren of als maceraat van de wortels. Als plant is het rijk aan kiezelzuur, een element dat van nature in ons lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij de synthese van collageen, dat verantwoordelijk is voor weefselelasticiteit.

Bamboe is dus niet alleen de oorsprong, maar ook de identiteit van ZAO.

De bamboesoorten die in de producten van ZAO worden gebruikt, maken geen deel uit van het dieet van de bedreigde panda. Twee bamboesoorten zijn essentieel voor deze soort, die alleen in hooggelegen gebieden (1600-3600m boven zeeniveau) groeit. Aan de andere kant maakt ZAO gebruik van Phyllostachys Nigra, Bambusa Arundinacea en Phyllostachis Bambusoides, die onder 1000 meter boven zeeniveau groeien en worden gekweekt in gebieden ver van panda-reservaten.

Geraakt door de oosterse filosofie en manier van denken, maar vooral door het boeddhisme, zijn de oprichters ervan overtuigd dat het merk ook de verbinding tussen bamboe en die van deze Aziatische filosofie kan symboliseren. Er zijn verschillende uitdrukkingen en takken in het boeddhisme, maar onder hen zijn er twee bekende die gebaseerd zijn op observatie van de natuur: ZEN en TAO. Als uitnodiging tot meditatie, om gemoedsrust te brengen en te zoeken naar harmonie en authenticiteit met de natuur als voorbeeld. ZAO is de samentrekking van de twee woorden.

Ontdek de bestsellers van dit merk: