Hop

Humulus lupulus (Hops) powder, Humulus Lupulus (Hops) Extract

Hop uit de hennepfamilie komt oorspronkelijk uit Midden-Europa. Ze worden traditioneel gebruikt voor het helen van wonden en huidinfecties, maar werken ook als een stimulans voor de productie van collageen in de huid. Daarom is hop een ideale behandeling voor een droge en rijpe huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • wondgenezing en ontstekingsremmend op beschadigde huid
  • stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid, ideaal voor de droge en rijpe huid

In aromatherapie werkt hop als afrodisiacum en wordt het als ontspannend en tonisch beschouwd. Het ruikt sterk, is kalmerend en slaapverwekkend en is daarom geschikt voor de behandeling van slapeloosheid en rusteloosheid.