Kokos

Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract

Kokosolie wordt gewonnen uit de geraspte pulp van de kokosnoot, die ongeveer 70% gedroogd vet bevat. Maagdelijke kokosolie is subtiel geparfumeerd en smelt in contact met de huid. Het dringt snel de huid binnen en geeft een zacht gevoel, zonder vettig te zijn. Een enigszins koelend effect is kenmerkend voor kokosolie, omdat er veel warmte wordt geabsorbeerd wanneer het smelt. De lage pH van minder dan 8 geeft kokosolie ook een enigszins geurverdrijvend effect. Geurvormende bacteriën worden gedood zonder de huid te irriteren. In cosmetische producten is kokosolie uitstekend als ingrediënt voor emulsies en lippenbalsems, omdat het smelt in contact met de huid. In haarverzorgingsproducten maakt het het haar glad en hydrateert het.

Cosmetische eigenschappen:

  • Absorbeert snel, niet vet
  • Smelt zacht en ruikt lekker
  • Deodoriserend en verkoelend
  • Ook geschikt voor haarverzorging