Moerasspirea

spiraea ulmaria flower extract, spiraea ulmaria extract

Deze plant in de rozenfamilie is vooral bekend om zijn salicylzuur, dat het actieve ingrediënt is in aspirine. Het salicylzuur kan worden geïsoleerd in de etherische olie. In cosmetica is het vooral bekend om zijn verzachtende, regeneratieve en ontstekingsremmende werking. De geurige moerasspirea wordt bij voorkeur gebruikt voor verzachtende gels en gezichtslotion voor geïrriteerde en gevoelige huid, maar ook in gezichtsmaskers.