Ogentroost

Euphrasia officinalis extract, Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract

Deze jaarlijkse bloem komt van de familie Orobanchaceae en komt oorspronkelijk uit de noordelijke en gematigde streken van Europa. In essentie komt het voort uit wild oogsten, maar het wordt ook steeds vaker gecultiveerd. In de traditionele volksgeneeskunde staat deze plant bekend om zijn effecten tegen conjunctivitis. Het is ook bekend dat het goed wordt verdragen en geschikt is om te worden gebruikt in cosmetica voor de ogen, evenals oogcompressoren. Omdat het goed wordt verdragen, is het ideaal voor gebruik op een normale en gevoelige huid, evenals voor ontstoken ogen.

Cosmeticaproducten:

  • ontstekingsremmend en goed verdragen
  • ideaal voor oogverzorging, goed geschikt voor de gevoelige huid en ontstoken ogen