Teunisbloem

Oenothera Biennis Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil

De teunisbloem werd ongeveer 400 jaar geleden vanuit Noord-Amerika naar Europa gebracht en werd daar succesvol gesettled. Het grootste deel van de in de handel verkrijgbare teunisbloemolie is tegenwoordig afkomstig uit China, waar het wordt gekweekt als sierplant.
Teunisbloemolie is uitstekend voor het behandelen van allergische huidreacties. Het uiterlijk van de schilferige en ontstoken huid wordt aanzienlijk verbeterd door deze behandeling - ruwe huid wordt geregenereerd en vochtverlies wordt sterk verminderd. Zelfs bij jeuk, irritatie en droge huid wordt de situatie aanzienlijk verbeterd. Droge en met beschadigde barrière wordt zacht en verzorgd en profiteert van het vochtinbrengende en regenererende effect van teunisbloemolie.

Cosmetische eigenschappen:

  • Ontstekingsremmend en kalmerend
  • Regenererend en hydraterend
  • Ideaal voor allergische huidreacties en schilferige huid
  • Reduceert vochtverlies