Wonderboom (Ricinusolie)

Ricinus communis (castor) seed oil, Ricinus Communis (Castor) Oil

Ricinusolie is de olie die wordt gewonnen uit de zaden van de "Wonderboom", de wilde struik uit de familie Euphorbiaceae die West-Azië en Oost-Afrika heeft gevonden. Deze olie werd zowel in cosmetica als lampolie gebruikt in het oude Egypte. Tegenwoordig zijn de belangrijkste groeigebieden terug te vinden in India, China en Brazilië, maar ook in Thailand en de Filippijnen.
Castorolie heeft uitstekende oplosmiddeleigenschappen en heeft een goede hechting op de huid, waardoor het bijzonder interessant is als ingrediënt voor cosmetische producten. Bovendien kan het diep in de hoornlaag van de huid doordringen en zich verspreiden in de intercellulaire ruimte tussen de corneocyten.
Bij haarverzorging heeft het een sterk tonifiërend, hydraterend effect. Het is zeer klevend en waterafstotend en daarom goed voor de huid en het haar, en beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Roos wordt zacht gemaakt en opgelost en het littekenweefsel blijft elastisch. Als ingrediënt in lipsticks bevordert ricinusolie hun duurzaamheid, maakt de lippen zacht en soepel en geeft ze een delicate glans. In andere decoratieve cosmetische producten zoals oogschaduw bevordert het de hechting en pigmentbevochtiging.

Cosmetische eigenschappen:

  • bevordert de hechting en pigmentbevochtiging in decoratieve cosmetica
  • dringt diep door in de hoornlaag, ideaal voor de verzorging van littekenweefsel
  • hydraterend, waterbestendig en beschermt
  • ideaal voor verzorging van haar en hoofdhuid
  • verwijdert roos voorzichtig