Wegwartehof Natuurproducten

In perfecte harmonie met de natuur

Ontdek de wereld van Wegwartehof: Natuurlijke, Demeter-gecertificeerde persoonlijke verzorgingsproducten gemaakt van merriemelk en aromatische medicinale kruiden.

Per categorie shoppen

Wegwartehof: 23 artikelen

Filter

Alle prijzen incl. BTW

De visie is om een leefbare en liefdevolle toekomst te bouwen. Het idee is gekenmerkt door voorzichtige management van de gecultiveerde grond, de planten en de dieren, net als de inwoners. Door voorzichtige handmatige productie en het gebruik van merriemelk en kruiden van de hoogste kwaliteit worden verzorgings- en voedingsproducten geproduceerd.

Wegwartehof staat geen dierproeven toe - daarom voldoen de merriemelk verzorgingsproducten aan de hoogste kwaliteitscriteria. Wegwartehof kan ook gevonden worden op de lijst van de Duitse dierenbescherming.

De merries en hun veulens wonen in ruime boxen bij Wegwartehof gehouden, en spenderen het grootste gedeelte van de dag in de wei. In de ochtend komen de veulens allemaal samen en kunnen ze rondrennen en met elkaar spelen. Op dat moment worden de merries meerdere keren gemolken met de hand. Tijdens de middag worden de veulens teruggebracht bij de moeders, waarmee ze dan de rest van de dag kunnen grazen. Het proces van het melken van de merries vindt alleen plaats als de veulens groot genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen.

De productie van merriemelk is erg duur. Een gemiddelde merrie produceert maar 2 liter melk per dag. Als de merrie niet dagelijks in contact is met haar veulen, stopt de productie van melk al snel.

Het is een bekend feit bij Wegwartehof dat gezonde paarden gezonde melk produceren. Demeter refereert aan ecologisch dierenwelzijn. Dit houdt in dat de gezondheid van de dieren een belangrijke rol speelt. De productie van de merriemelk is dan misschien niet optimaal, maar de kwaliteit is dat wel.