HEJ ORGANIC Sensitief voor de gevoelige huid

HEJ ORGANIC Sensitief voor de gevoelige huid

Het trendy en veganistische Duitse merk HEJ ORGANIC biedt een groot assortiment natuurlijke cosmetica en heeft zich met de Sensitive-lijn ook toegelegd op het onderwerp "gevoelige huid". We gaan nu samen kijken wat dit huidtype precies definieert en wat de optimaal verzorging is. Omdat het hebben van een gevoelige huid altijd gemakkelijk is! Op de juiste manier voor de huid zorgen kan leuk zijn, want met de juiste cosmetica krijgt de huid alles wat ze nodig heeft en hervindt het een evenwicht. Hierdoor kan de teint weer stralen.

Wat is een gevoelige huid precies?

Het is belangrijk om te weten wat precies een gevoelige huid is en wat deze nodig heeft. Bovenal is een intensieve bescherming tegen omgevingsinvloeden, naast een bijzonder zorgvuldige verzorging, essentieel, omdat dit huidtype vaak een verminderde natuurlijke barrièrefunctie heeft en vatbaar kan zijn voor puistjes, roodheid of irritatie. Vooral wanneer de seizoenen veranderen, in de lente en winter, is de blootstelling aan warme lucht, wind en kou bijzonder sterk en wordt een zachte ondersteuning samen met intensieve zorg erg belangrijk. De gevoelige huid raakt gemakkelijk uit balans en reageert geïrriteerd op agressieve reinigingsmiddelen, of op sommige verzorgende ingrediënten of geurstoffen. Maar ook zon, hitte of stress kunnen stressvolle factoren zijn die bij de verzorging van de huid altijd moeten worden meegenomen.

Milde reiniging en intensieve zorg

Reiniging kan worden gezien als een van de hoekstenen van huidverzorging, dus laten we daar beginnen. Een gevoelige huid heeft een bijzonder zachte reiniging, met milde ingrediënten, nodig. De Sensitive Face Care Soap is hiervoor het meest geschikt, omdat deze dezelfde pH-waarde heeft als de huid en dus noch het gevoelige evenwicht noch de beschermende functie aantast. Tegelijkertijd is het belangrijk om op de temperatuur van het water te letten: het moet lauw zijn, want te warm of te koud reinigen kan irritatie veroorzaken. Bovendien moeten peelen absoluut vermeden worden. Na het reinigen de huid voorzichtig droogdeppen met een schone handdoek en niet wrijven.

De verzorging die volgt, moet ook zo mild mogelijk zijn, maar intensieve zorg bieden en helpen om de beschermende barrière te versterken - met de zachtst mogelijke ingrediënten die kalmerende eigenschappen hebben en de huid ondersteunen. De regel hier is: less is more! Hoe minder ingrediënten een product bevat, hoe minder potentiële irritatie of gevaren voor huidirritatie er zijn. Met de Sensitive Oil Serum en de Sensitive 24H Cream biedt HEJ ORGANIC een onverslaanbaar duo voor optimale huidverzorging als oplossing aan. Het serum kan puur gebruikt worden, voor het aanbrengen van de crème of gemengd met de crème en zorgt voor een aangename hydratatie en een mooie glow, terwijl de crème 's ochtends en' s avonds de huid intensief hydrateert en kalmeert. Alle verzorgingsproducten in de lijn bevatten regenererende hennepolie en verzachtende extracten van kamille en haver en beschermen de huid.

Met bewuste zorg, verzorging en een uitgebalanceerde levensstijl kan zelfs de meest gevoelige huid rust vinden en weer stralen!

Alle producten in de Sensitive-lijn