Herbruikbare producten voor menstruatie

Herbruikbare producten voor menstruatie

Milieuvriendelijke alternatieven tijdens je menstruatie

Duurzame maandelijkse hygiëne is erg populair. Steeds meer vrouwen rekenen op alternatieven voor conventionele maandverbanden en tampons. Waarom? Als je uitrekent hoe vaak een vrouw gemiddeld ongesteld wordt (ongeveer 500 cycli) en hoeveel afval er in die periode wordt geproduceerd (ongeveer 17.000 tampons, inlegkruisjes of maandverband), ligt het antwoord voor de hand.

De belangrijkste reden om over te schakelen op herbruikbare producten voor vrouwelijke hygiëne is de vermindering van afval, want niet alleen het menstruatieproduct zelf belandt bij het afval of zelfs in het water, maar ook de extra buitenverpakking. In de loop der jaren levert dat veel afval op.

Er zijn tegenwoordig veel alternatieven op de markt: menstruatiecups, menstruatiesponsjes, menstruatieondergoed of zelfs herbruikbare maandverbanden en inlegkruisjes. Het merk masmi heeft met de Reuse-lijn herbruikbare menstruatieproducten ontwikkelt, zoals maandverband, inlegkruisjes en periodeslips. De herbruikbare producten kunnen tot 100 keer gewassen worden zonder hun absorberende eigenschappen te verliezen. Deze betrouwbare alternatieven zorgen ervoor dat je op de lange termijn geld bespaart op periodeverzorgingsproducten.

Laten we het productassortiment van masmi eens nader bekijken:

Net als stoffen babyluiers zijn stoffen maandverband, stoffen inlegkruisjes en ongesteld ondergoed bijzonder milieuvriendelijk. Omdat ze kunnen worden gewassen, kunnen ze elke maand opnieuw worden gebruikt, wat betekent - geen wegwerpartikelen - geen afval. Is het hygiënisch om periodieke verzorgingsproducten te wassen en opnieuw te gebruiken? Jazeker! Want na een kleine voorbehandeling en een wasprogramma op 60-90°C (ondergoed 40°C) zijn je Reuse-stofproducten weer hygiënisch schoon en hoef je je zich geen zorgen te maken.

Wasbaar maandverband en dergelijke zijn zeer luchtdoorlatend in vergelijking met conventionele vrouwelijke hygiëneproducten. Bovendien zijn de textielproducten volledig gemaakt zonder chemicaliën, geurstoffen of andere kunststoffen. Dit is een extra bonus, want de intieme zone van een vrouw, inclusief de vaginale flora, is zeer gevoelig en kan sneller geïrriteerd raken door kunstmatige stoffen - wat onder meer kan leiden tot jeuk of schimmelinfecties. Een ander voordeel van de stoffen versies is dat ze comfortabel zijn om te dragen. Geen druk, geen plastic, geen lijm, want de zachte vleugels en drukknopen zorgen voor de juiste pasvorm.

Waar zijn de herbruikbare menstruatieverzorgingsproducten van masmi van gemaakt?

1. Toplaag: gecertificeerd biologisch katoen (GOTS). Dit materiaal staat in direct contact met de intieme zone.

2 . Absorberende laag: 3D-stof van gecertificeerd biologisch katoen. Deze laag heeft een hoog absorberend vermogen en is ademend.

3. Lekvrije laag: ook de onderste laag is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, gecombineerd met een zeer dunne kern van polyurethaan laminaat. Dit laminaat is waterdicht en tegelijkertijd ademend. Het biedt lekvrije bescherming en laat toch condensvocht van het lichaam af.

De combinatie van verschillende lagen zorgt voor een betrouwbare bescherming, een sterk absorberende kern en lekvrije eigenschappen.

Het assortiment herbruikbare masmi in één oogopslag:

Over het algemeen zijn producten voor alternatieve menstruatie op geen enkele manier inferieur aan conventionele producten. Zoals gezegd is de overstap van conventionele maandverbanden en tampons naar herbruikbare producten zeker een aanpassing en vereist het een nieuwe routine tijdens de menstruatie. Maar over een langere periode zijn de milieuvriendelijke alternatieven de moeite waard. Voor je gezondheid, het milieu en je portemonnee.

Een kleine tip om de overstap te maken als je nog twijfelt: de wasbare producten van masmi zijn absoluut perfect voor gebruik bij licht bloedverlies of tegen het einde van je menstruatie. Voeg herbruikbare producten toe aan je cyclus om jezelf een nieuwe routine aan te leren.

Alle masmi hergebruikproducten in één oogopslag.