Milieuvriendelijke mondhygiëne

Milieuvriendelijke mondhygiëne

Het alternatief voor wegwerptandenborstels

Een kleine tandenborstel - een grote stap voor het milieu

Met naar schatting van 3,5 miljard plastic tandenborstels die elk jaar wereldwijd bij het afval belanden, lijkt het meer dan gepast om te zoeken naar milieuvriendelijkere alternatieven. Maar bestaan ze? En hoe kunnen ze gevonden worden? Dit zijn vragen die nieuwkomers op het gebied van het opgeven van plastic voor eenmalig gebruik zichzelf stellen. Verrassend genoeg zijn er veel alternatieven op de markt die je kunt proberen. Zodra je de uitdaging aangaat, zal de dagelijkse gewoonte snel omslaan in een blijvende verandering die goed is voor jou en voor het milieu.

Wat is het alternatief? Maak kennis met de zero-waste tandenborstel.

Het Australische merk Natural Family CO. biedt tandenborstels aan waarvan zowel de handvatten als de verpakking gemaakt zijn van GGO-vrij maïszetmeel en daarmee 100% biologisch afbreekbaar zijn. Duurzaam geteelde maïs is de basis voor het gebruikte maïszetmeel, wat tal van voordelen biedt: het is afkomstig van een hernieuwbare bron, bevat geen giftige stoffen, is composteerbaar en laat een kleine ecologische voetafdruk achter in het productieproces.
Bij de verwerking van maïszetmeel ontstaat polymelkzuur (PLA), waardoor het een soortgelijke consistentie krijgt als plastic, zonder de schadelijke stoffen. Als grondstof is het zetmeel vergelijkbaar met maïsmeel, maar het heeft het essentiële voordeel dat het aan het binnenste van de korrel wordt onttrokken en dikker wordt dan meel, dat van de hele korrel wordt gemaakt.

Al na tien weken in de compost beginnen de maïszetmeelsteeltjes te ontbinden en na ongeveer 12 maanden krijgen ze een krijtachtige consistentie die gemakkelijk kan worden gebroken. Dit is een extreem korte tijd vergeleken met meer dan 400 jaar op een stortplaats.

De borstelharen van de tandenborstels zijn gemaakt van zacht, BPA-vrij en recycleerbaar nylon. Dit maakt de borstels zacht, maar toch duurzaam genoeg om het veelvuldig tandenpoetsen in het leven aan te kunnen. Bovendien zijn de borstelharen spits toelopend om de interdentale ruimtes goed te reinigen.

Bijdrage tot bewustmaking

Omdat het enorm belangrijk is om bewustzijn te creëren voor het plastic probleem, hebben Natural Family CO. en haar zustermerk JACK N' JILL zich tot doel gesteld om de organisatie '1% for the Planet' extra te steunen en 1% van de opbrengst van de verkoop aan dit doel te doneren.

1% for the Planet is een internationale organisatie waarvan de leden ten minste 1% van hun jaarlijkse omzet doneren aan milieudoelen. Hun missie is "het opbouwen, ondersteunen en activeren van een alliantie van bedrijven die zich financieel inzetten voor een gezonde planeet". Meer informatie over het geweldige werk dat ze doen kun je lezen via www.onepercentfortheplanet.org

"Het doel van Natural Family CO. is om het bewustzijn voor plasticvrije producten te vergroten en in ruil daarvoor milieu-initiatieven te steunen door middel van onze donaties." — Rachel Bernhaut, medeoprichter

Natuurlijke familie geactiveerde houtskool en muntflos

De vriendelijke floss met bamboe, actieve kool en munt helpt tandplak te verwijderen en is bedekt met een plantaardige was voor een soepele glijding. Het doet alle gebruikelijke dingen die traditionele tandzijde doet, maar zonder de schadelijke chemicaliën en heeft een plasticvrije verpakking, dus geen afval, precies zoals ze het willen!

Hier vind je alle producten van Natural Family CO.