Maca - The Superfood Beauty Secret

Maca - The Superfood Beauty Secret

Maca, Lepidium meyenii of Peruaanse ginseng - ongeacht hoe de superroot wordt genoemd, het zit boordevol voordelen voor zowel de huid als het haar. De superfood is afkomstig uit de Peruaanse Andres en groeit op een hoogte tussen 3 500 en 4 500 meter, waar de plant wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden zoals extreme temperatuurschommelingen, harde wind en intensieve blootstelling aan UV-stralen. Al deze factoren resulteren in een plant die buitengewoon robuust en resistent is.

Inheemse Peruaanse stammen hebben de plant gebruikt om energie- en prestatieniveaus te verhogen gedurende 2000 jaar. Niet alleen verbetert de prachtige wortel de sterkte, maar er is ook aangetoond dat het een echte glow-getter is, waardoor de glans en glans van de huid wordt verbeterd. Bovendien heeft maca het vermogen om fijne lijntjes glad te strijken en de celvernieuwing te stimuleren, waardoor het een uitstekende component is voor volwassen, droog of vermoeid uitzien. matte huid. De Peruaanse plant ondersteunt de huid bij het op elegante wijze verouderen - op een puur natuurlijke manier.

Maca beperkt zich niet alleen tot haar schoonheidsvoordelen. Het heeft tal van voordelen als voedingssupplement. De wortel wordt in ruwe en gekookte vorm geconsumeerd in Zuid-Amerika, maar kan ook als poeder worden gebruikt. Het is een voedingsrijke wortel met stimulerende eigenschappen die rijk is aan eiwitten, complexe koolhydraten, vezels, verschillende vitaminen, fosfor, ijzer en koper. De eenvoudigste manier om van maca te genieten is in poedervorm, die een nootachtige, lichtjes aardachtige smaak heeft, waardoor het ideaal is als additief voor smoothies en sap, maar het kan ook worden toegevoegd aan muesli, energiestaven of gebak. Begin te genieten van de effecten van maca door het onderstaande smoothie-recept op te nemen:

Maca Super Smoothie

ingrediënten

  • 250 ml plantenmelk (amandel, soja of haver)
  • 2 grote bananen (vers of bevroren)
  • 1 eetlepel maca poeder
  • 1 el pindakaas
  • 1 vanillestokje

Methode

  • Snijd de peul in de lengte om de zaden te verwijderen.
  • Meng de zaden en de resterende ingrediënten in een blender.
  • Mix tot het romig is, giet het in een glas en geniet :)