Verzorgingslijn met cactusvijg van Weleda

Verzorgingslijn met cactusvijg van Weleda

De cactusvijg behoort tot de cactusfamilie. Dit betekent dat deze plant, zoals alle cactussen, een echte overlever is. Cactusvijgcactussen komen voor in Noord- en Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied. Daar zijn deze planten waardevolle gewassen, omdat ze worden bereid als salades of groenten, zoals komkommers.

In de loop van de tijd heeft deze boomachtige plant geleerd heel snel veel vocht op te slaan, zelfs in extreem droge klimaten. Hiervoor heeft de plant veel waterbindende ingrediënten nodig, die ook nog eens goed zijn voor onze huid. Weleda haalde deze ingrediënten uit de plant en gebruikt deze om een eigen huidverzorgingslijn voor het gezicht te creëren.

Extreem watervasthoudende ingrediënten

Maar wat zijn de genoemde ingrediënten dan? Die niet alleen zorgen voor het voortbestaan van de cactusvijg maar ook een uitstekende verzorging biedt voor onze huid? Dit zijn voornamelijk polysacchariden, d.w.z. koolhydraten die in de vorm van slijm in de spruiten voorkomen. De specifieke polysacchariden van de cactusvijg hebben uitstekende waterbindende eigenschappen.

Weleda heeft voor de extractie van deze ingrediënten een eigen fabricageproces ontwikkeld en gepatenteerd De producten van de nieuwe verzorgingsserie

  • bevatten 100% natuurlijk extract van biologische cactusvijgcactus
  • zijn rijk aan waterbindende polysacchariden
  • zijn wetenschappelijk bewezen om langdurig vocht te geven.
  • versterken de barrièrefunctie van de huid, waardoor vocht in de huid wordt vastgehouden
  • hebben huidverzachtende eigenschappen
  • voelen licht en verfrissend aan

Dit maakt de verzorgingsserie perfect voor mensen die hun huid willen hydrateren, maar deze niet willen verzwaren met extreem rijke crèmes of oliën.

Voor meer biodiversiteit

De grondstoffen voor de productie van het cactusvijg-extract komen uit Mexico. Weleda gebruikt enkel zorgvuldige, hoogwaardige en biologisch geteelde grondstoffen. De duurzaamheid wordt ook gegarandeerd omdat de planten van nature weinig water nodig hebben - water wordt immers steeds waardevoller. Daarnaast worden de grondstoffen voor Weleda met weinig energie geproduceerd. De cactus stukjes worden gewoon in de zon gedroogd. Door de transparante toeleveringsketen en de focus op het bevorderen van biologische diversiteit worden de maatregeling van Weledo voor meer biodiversiteit afgerond,

Ontdek de producten van de nieuwe verzorgingsserie voor cactusvijgen van Weleda hier:

Prickly Pear 24-uurs hydraterende crème

Prickly Pear Moisturizing Spray

Stekelige ooggel

Prickly Pear 24h hydraterende vloeistof