Decylglucoside

Decyl Glucoside

Decylglucoside is een oppervlakteactieve suiker op basis van kokosolie en glucose. Deze zuivere oppervlakteactieve stof wordt goed verdragen en is vanwege de biologische afbreekbaarheid onschadelijk voor het milieu. Het kan worden gebruikt in shampoos en bodywashes en heeft verdikkings- en schuimende eigenschappen in cosmetische producten. Het laat de huid soepel aanvoelen. Bovendien verlaagt deze oppervlakteactieve stof het potentieel van irritaties van andere oppervlakteactieve stoffen, wat op zijn beurt de tolerantie van het cosmetische product verhoogt. Het kan ook worden gebruikt in reinigingsmiddelen voor irriterende huidtypen.