Granaatappel

Punica Granatum Seed Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil

De granaatappelboom is een eeuwenoud gewas waarvan wordt gezegd dat het inheems is in Azië. Tegenwoordig wordt het gekweekt in alle subtropische en tropische landen, waaronder Europa. Deze olie is zeer waardevol omdat slechts 500 g olie kan worden gewonnen uit 100 kg. Granaatappelzaadolie heeft een uitzonderlijk hoog gehalte aan antioxiderende en regenererende eigenschappen en staat bekend als een van de meest waardevolle oliën voor actieve bestanddelen. Het is geschikt voor de verzorging van droge, volwassen en gestreste huid. De vorming van nieuwe cellen wordt bevorderd, de huidelasticiteit wordt verhoogd en het bindweefsel wordt geregenereerd. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen is granaatappelzaadolie ideaal om te gebruiken in gevallen bij door de zon beschadigde huid. Deze olie kan onverdund worden gebruikt om een intensieve en onmiddellijke behandeling van huidproblemen of als een effectief nachtserum aan te bieden.

Cosmetische eigenschappen:

  • Bevordert regeneratie & Celvernieuwing
  • Sterk antioxidant
  • Bevordert de genezing van wonden en is ontstekingsremmend
  • Verzachtend & Intens voedend
  • Bevordert elasticiteit
  • Ideaal voor de rijpe huid