Hazelnoot

Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Hazelnoten

Deze olie komt van de hazelnootstruiken van de berkenfamilie. Het heeft een delicate geur en wordt ook vaak gebruikt als een eetbare olie. Het heeft een huidverzachtende en antioxiderende werking en is ideaal voor gebruik als massageolie vanwege het hoge oliezuurgehalte. De olie wordt langzaam opgenomen in de huid en vormt eerst een dun laagje voordat het wordt opgenomen, waardoor het perfect is voor massages. Hazelnootolie verstevigt ook; als een weefsel en vasoconstrictor, is het geschikt voor de behandeling van spataderen. Wees voorzichtig met het gebruik van deze olie rondom mensen met notenallergieën!

Cosmetische eigenschappen:

  • vochtregulerend, huidverzachtend en antioxidant
  • optimale massageolie
  • verstevigend, weefsel en vasoconstrictor