Kamelie

Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil, Camellia Japonica Seed Oil

De meerderheid van camellia-zaadolie wordt geproduceerd in China. Camellia Sinensis is een theeplant, daarom wordt het ook theezaadolie genoemd. Aangezien er momenteel geen kwaliteitscontrole voor deze olie door de EU is, is het raadzaam om te zoeken naar geschikte certificeringen voor producten waarvan deze olie als ingrediënt is opgenomen. Camellia-zaadolie heeft een sterke filmvormende eigenschap die de huid verzacht en een intensief verzorgend effect heeft. Het absorbeert zeer goed in de huid en vermindert de irritatie daar. Het is zeer mild en is ideaal voor de droge en geïrriteerde huid.

Cosmetische eigenschappen:

  • filmvormende en intense conditionering, ideaal voor de droge huid
  • huid gladmaken
  • absorbeert snel
  • mild voedend en vermindert huidirritatie, ideaal voor de verzorging van geïrriteerde huid

Groene thee (Camellia Sinensis):

De groenblijvende theestruik groeit voornamelijk in India, China, Sri Lanka, Turkije, Japan en Perzië. Het wordt al duizenden jaren gebruikt als een stimulerende, aromatische infusiedrank en staat bekend om zijn sterke antioxiderende werking, dat ook wordt gebruikt in de huidverzorging. Voorwaardelijke huidschade door de omgeving door UV-straling en sigarettenrook wordt dus voorkomen door het gebruik van deze olie. Zelfs de droge, gevoelige en geïrriteerde huid heeft baat bij het reconstructieve effect.

Cosmetische eigenschappen:

  • een krachtige antioxidant, voorkomt schade aan de huid van de omgeving
  • ideaal voor droge, gevoelige en geïrriteerde huid