Saffloer

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Carthamus tinctorius (Safflower) oil

Saffloerolie wordt gewonnen uit de zaden van de saffloer. Deze plant komt oorspronkelijk uit Egypte, maar tegenwoordig is hij voornamelijk te vinden in India, Mexico en de VS.
Saffloerolie is een zeer lichte olie en is goed geschikt voor vette huidtypes. Vanwege het hoge gehalte aan linolzuur is het niet filmvormend of glanzend en neemt het snel op. Als emulsie heeft het matterende effecten en is het in combinatie met andere ontstekingsremmende ingrediënten zeer geschikt voor zeer onzuivere huidtypen. De vitamine K die te vinden is in saffloerolie ondersteunt optimaal de behandeling van de huid die lijdt aan erythrose in het gezicht en rosacea, en vermindert donkere kringen onder de ogen.

Cosmetische eigenschappen:

  • ontstekingsremmend
  • regenererend
  • ondersteunt de barrièrefunctie van de huid
  • regelt hornificatie
  • absorbeert snel en gemakkelijk, niet vet
  • ideaal voor onzuivere en vette huidtypen
  • effectief tegen donkere kringen en rode aderen