Sesam

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Sesamum Indicum Oil (Sesamolie)

Sesam wordt beschouwd als het oudste historische oliezaad ter wereld. Tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Soedan, Mexico, India, China en Birma. Inheemse, niet-verwarmde olie uit ongebrande zaden is het best geschikt voor gebruik in cosmetica, maar de licht geroosterde variant wordt consequent in Europa gebruikt. De sesamolie bevat krachtige antioxidanten, waarvan de effecten worden versterkt door het roosterproces. Sesamolie heeft een lange traditie als massageolie en wordt intern en extern gebruikt voor detox. Het penetreert in de intercellulaire ruimten tussen de huidlagen en is een uitstekende dragerolie voor andere geneesmiddelen. Het hoge gehalte aan fytosterolen en linolzuur helpt ook om de barrièrelaag van de buitenste laag van de huid (stratum corneum) te regenereren. Het heeft ook een licht beschermend effect tegen de zon met een geschatte beschermingsfactor van 1,2.
Omdat sesamolie de microcirculatie verbetert, is het goed voor het behoud van een bleke huid of huid met circulatieproblemen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met allergieën omdat kruisreacties met enkele noten of soja kunnen voorkomen.

Cosmetische eigenschappen:

  • intensief voedend, zeer effectief
  • barrière-beschermend en ondersteunend
  • ondersteunt de bloedsomloop en ontgifting
  • krachtige antioxidant