Phitofilos - Natuurlijke haarverf

Phitofilos kruiden zijn natuurlijke haar highlights op basis van 100% natuurlijke enkelvoudige of gemengde kruidenpoeders. Ze kleuren het haar zonder tussenkomst van verschillende soorten oxiderende of synthetische principes in de formule. Ze bevatten geen chemicaliën, picramaat, zware metalen en zijn allemaal veganistisch, veilig voor de huid en het milieu en niet getest op dieren.

Haarverf: 28 artikelen

Filter

Alle prijzen incl. BTW

Hoe te gebruiken - standaardregels voor een correcte toepassing:

Ervaring en gevoeligheid zijn de enige echte gids voor het volledig juiste gebruik van haarkruiden. In feite is elk haar een haar (vanuit dit oogpunt zijn we als sneeuwvlokken) en het zal op zijn eigen manier reageren op de behandeling. Het gebruik van kruiden wordt de kunst van het kruiden dankzij het oog en de hand van degenen die ze gebruiken.

  1. Maak het beslag met het gekozen reflecterende poeder en zeer heet water (bij voorkeur in een aardewerken kom en gebruik een houten lepel), houd het compact genoeg en verleng het vervolgens met azijn of yoghurt of citroen of honing (afhankelijk van het haar of de gebruiksvoorkeur) tot een romige en klontervrije consistentie wordt verkregen, die niet te dik en niet te vloeibaar is. Het aanzuren van het beslag (in het geval van citroen, azijn of yoghurt) is een fundamentele handeling in het bereidings- / toepassingsritueel, omdat het een duurzamere hechting tussen vezels en verfprincipes mogelijk maakt.
    In het geval van yoghurt heeft het de voorkeur om de kruidenpoeders en yoghurt, met elkaar vermengd gedurende minimaal 6/8 uur, te verteren alvorens alles op het haar aan te brengen; dit maakt ze zeker zacht en garandeert volledige verzuring en dus meer grip.
  2. Eenmaal op gereinigd en vochtig haar wordt de verkregen crème vanaf de nek naar boven uitgespreid. Het haar moet schoon zijn omdat vuil en talg een isolerende en ondoordringbare patina creëren voor de complexering van de kleurpigmenten met de keratine van het haar. Het is een chemisch / fysisch principe: de keratine van het haar heeft voornamelijk een negatieve elektrische lading (anionisch) terwijl het vuil en het circulerende stof een positieve (kationische) lading hebben. De ongelijkheid van vulstoffen zorgt voor de band tussen de twee, die alleen het wasmiddel dat voor het reinigen wordt gebruikt, kan emulgeren, juist omdat het voornamelijk is gebaseerd op anionogene oppervlakteactieve stoffen. Houd er altijd rekening mee dat een tweede laag shampoo inwerkt op een keratine die al is bevrijd van vuil / kationen, zodat de haarvezels worden geladen met verdere anioniciteit en vanaf hier is de stap een afkorting voor het ontstaan van statische elektriciteit. In feite is schuimvorming pas op dit moment merkbaar, aangezien het wasmiddel, zodra het zijn primaire reinigende werking heeft beëindigd, zich bindt met de zuurstof die in de lucht aanwezig is, de zeepbel vormt en op een drastische en schadelijke manier ingrijpt op de hydromantel. . - lipide. Houd er rekening mee dat de crèmes of conditioners die na het wassen met shampoo worden gebruikt, kationisch zijn, juist om de elektriciteit die op het haar wordt gevormd op te heffen en een neutrale situatie te creëren.
  3. Nadat je de kruidenpompoen gelijkmatig over het hele haar hebt verdeeld, en zorg ervoor dat je alles bedekt met een folie van plastic voor voedsel of aluminiumfolie, laat je het minimaal 30 minuten tot 1 uur intrekken; het grijpproces kan worden versneld door de stoomhelm te gebruiken.
  4. Henna (en alle kruidenpoeders) dringt, in tegenstelling tot chemische kleurstoffen, niet binnen in het haar, maar wordt afgezet en bindt zich op de schubben van de cuticula; op deze manier is er een "ondersteunend" effect, dwz de diameter van het haar neemt iets toe, en het haar wordt volumineuzer en resistenter tegen invloeden van buitenaf. In alle gevallen is na het aanbrengen van de reflecterende kruiden een grondige spoeling of een zeer delicate shampoo nodig om alle residuen van de poeders te verwijderen. Bovendien moeten de handen worden beschermd met rubberen handschoenen, om te voorkomen dat ze ook verkleuren, aangezien de huid keratine bevat, hetzelfde eiwit dat we in de haarstructuur vinden. De kleuring is intenser door de contacttijd met de kleurmoleculen in het poeder te verlengen, aangezien een grotere hoeveelheid ervan kan doordringen en zich binden aan de eiwitstructuur van de keratine. In sommige gevallen verandert de toevoeging van een kleine hoeveelheid zwarte theepoeder aan het mengsel dat op het haar moet worden aangebracht de intensiteit van de kleur niet, maar maakt de reflectie een beetje helderder; dit effect is te danken aan de aanwezigheid van tannines, die werken als natuurlijke bijtmiddelen.

Wist je dat ...? Hennapoeders zijn milieuvriendelijk, omdat ze niet alleen schadelijke stoffen bevatten, maar ook de mensen helpen die ze kweken. Lawsonia inermis, bijvoorbeeld, wordt aangeplant in de gebieden die grenzen aan de woestijnen om hun opmars tegen te gaan en vormt een belangrijke vorm van inkomen voor kansarme bevolkingsgroepen!

Alle reflexkruiden, mengsels en behandelingen van Phitofilos hebben certificeringen (Patch Test en Cosmetic Dossier) om klanten natuurlijke en kwaliteitsproducten te garanderen.

Phitofilos streeft ernaar om vanuit alle gezichtspunten veilige en gecertificeerde producten aan te bieden. Om deze reden is elk kruid en elke blend onderworpen aan strikte nalevingscontroles met de komende EU-voorschriften voor cosmetologische certificering.