Huidverzorgingsroutine met 100% Pure

Huidverzorgingsroutine met 100% Pure

Optimale verzorging in 4 eenvoudige stappen

Met vier geselecteerde producten van 100% Pure voor een gemakkelijke huidverzorgingsroutine

De markt voor huidverzorgingsproducten is enorm en vaak onoverzichtelijk. Hoewel een groot aanbod leuk en aardig kan zijn, zijn soms maar weinig producten genoeg om de huid te laten stralen. De best mogelijke verzorging voor je persoonlijke huidtype vinden tussen de vele opties kan daarom een echte uitdaging zijn. Maar je hebt niet eens een ingewikkelde routine nodig - vier producten volstaan om je huid te verzorgen en in alle behoeften te voorzien. Daarvoor is één ding belangrijk: weten welk huidtype je hebt.

Bepaal je huidtype

 • Reinig je gezicht grondig.
 • Laat je huid nu een uur rusten zonder crème of andere verzorgingsproducten te gebruiken.
 • Bekijk je huid na een uur goed in de spiegel, noteer je waarnemingen en vergelijk ze met onderstaande beschrijvingen.
 • Probeer je huid zo goed mogelijk bij één van de types te plaatsen, want dat vereenvoudigt de keuze van de verzorgingsproducten.

 • Normale huid: je gezichtshuid is fijnporig, fluweelachtig en ziet er goed doorbloed uit. Ze voelt zacht en soepel aan.
 • Droge huid: al tijdens de wachttijd is de huid strakker geworden en misschien ook rood. Misschien zie je ook schilferige plekjes en kleine rimpeltjes.
 • Onzuivere en/of vette huid: je gezicht ziet er vet en glanzend uit en vertoont puistjes. Als je een onzuivere huid hebt, kun je ook heel duidelijk de poriën zien.
 • Gecombineerde huid: de T-zone (voorhoofd, neus en kin) glanst, ziet er licht vettig uit en is eerder grofporig, terwijl de wangen en de oogzone strak en rood zijn. Dit zijn duidelijke tekenen van een gecombineerde huid.
 • Gevoelige huid: de huid ziet er op veel plaatsen geïrriteerd en rood uit en is trekkerig.
 • Rijpe huid: zijn er rimpels rond de ogen en mond en op het voorhoofd? Is je huid droog en schraal? Dan heeft je gezicht waarschijnlijk al verzorging voor de rijpere huid nodig. Tussen 20 en 30 jaar begint het verouderingsproces en verliest de huid haar elasticiteit.

Reinigen - Tonifiëren - Hydrateren - Zonnebrandcrème: perfect verzorgd in 4 eenvoudige stappen

1 - Reinigen

Kies je voor natuurlijke cosmetica, dan ontzie je al agressieve toevoegingen en irriterende chemicaliën, maar het is zeker aan te raden de reinigingsroutine aan te passen aan je eigen huidtype.

 • Een normale huid is een vrij probleemloos huidtype en kan optimaal gereinigd worden met een zachte gel of een schuim.
 • Een droge huid heeft bijzonder zachte producten nodig die haar niet uitdrogen en tegelijkertijd verzorgen tijdens het reinigen. Het product van je keuze is in dit geval de Argan Oil Creamy Cleanser.
 • Een vette/onzuivere huid kan worden gereinigd met een licht, alcoholvrij product. Bij voorkeur met toegevoegde verhelderende, balancerende eigenschappen, zoals de Charcoal Clay Cleanser of de Clear Complexion Cleanser Tea Tree.
 • Een gemengde huid is een bijzonder veeleisend huidtype, omdat er aan twee behoeften tegelijk moet worden voldaan. Een balancing foam is daarom de ideale reiniger, die diep reinigt zonder de huid uit te drogen.
 • Een gevoelige huid heeft een bijzonder milde reiniger nodig, zoals de Cucumber Cloud Foam Cleanser.
 • Eeb rijpere huid daarentegen heeft meer tijd nodig om te regenereren en kan het beste gereinigd worden met een revitaliserend en voedend product.

2 - Toner

Een gezichtstoner, of tonic, wordt beschouwd als een onmisbare stap in de huidverzorging. Het is een veelzijdig product dat na de reiniging niet alleen vuil en make-upresten verwijdert, maar tegelijkertijd hydrateert, de pH in evenwicht brengt en de huid voorbereidt op de daaropvolgende verzorging.

Een klassieke toner geschikt voor elk huidtype die mild reinigt, hydrateert en tonifieert is het Rose Micellair Reinigingswater.

3 - Vochtinbrengende crème

Elke huid heeft vocht en hydratatie nodig, maar niet elk huidtype heeft dezelfde hoeveelheid van beide nodig. Oliën zijn in principe hydrofoob (onoplosbaar in water), maar kunnen zorgen voor een optimale vochtbalans omdat ze de huid voorzien van belangrijke lipiden en zo de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid ondersteunen. De lipiden in oliën houden het vocht in de huid vast en zijn vooral ideaal voor de droge huid. Als de huid echter nog steeds droog aanvoelt na een verzorging met olie, is de huid waarschijnlijk uitgedroogd - dit is geen huidtype, maar een tijdelijke aandoening. Dit kan worden verholpen door te hydrateren/bevochtigen met een verzorgingscrème op waterbasis en intensief hydraterende toevoegingen, zoals hyaluronzuur.

Zelfs bij het hydrateren moet erop worden gelet dat de huid tevens de nodige voedingsstoffen krijgt.

4 - Bescherming tegen UV-straling

Last but not least, vergeet de zonnebescherming niet! Een goede UV-bescherming is essentieel en mag absoluut niet ontbreken in je schoonheidsroutine. Het beschermt tegen vrije radicalen en schadelijke stralen, die de belangrijkste oorzaken zijn van vroegtijdige huidveroudering. Bovendien kan het gebruik van een zonnebrandcrème niet alleen de tekenen van huidveroudering voorkomen, maar ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van zonnebrand en het verminderen van het risico op huidkanker.

De informatie in dit artikel is bedoeld voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld en mag niet worden gebruikt als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling.