Amandel

Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract

De amandelboom behoort tot de rozenfamilie en is inheems in West- of Centraal-Azië, maar wordt nu voornamelijk verbouwd in de Middellandse Zee en in Californië. Aangezien amandelolie vaak wordt gemengd met zonnebloemolie, is het belangrijk om de zuiverheid van de ingrediënten in cosmetica te controleren. Amandelolie is een krachtige antioxidant en beschermt de huid en optimaliseert het absorptiegedrag. Het is ideaal als massageolie. Het dringt heel diep door in de eerste laag van de huid. Met deze eigenschappen verbetert amandelolie de eigenschappen van andere ingrediënten die worden aangetroffen in cosmetische producten. Omdat het niet-comedogeen is, is amandelolie ideaal voor alle huidtypes. Het wordt buitengewoon goed verdragen en kan ook worden gebruikt voor een gevoelige babyhuid. Bovendien zal het soepel en vochtinbrengend zijn. Door het gebruik van amandelolie wordt de gevoelige huid zacht verzorgd en weer in balans gebracht en wordt de ruwe en gebarsten huid zacht en ziet er goed verzorgd uit.

Cosmetische eigenschappen:

  • Ideaal voor alle huidtypes
  • Niet comedogeen
  • Ideaal voor de gevoelige huid en babyhuid
  • Antioxidant, beschermt de huid, hydrateert
  • Dringt diep door in de huid
  • Bevordert normaal absorberen, verbetert de eigenschappen van andere ingrediënten